V období chrípok a vírusov, ale aj počas obyčajnej chladnej jesene nepoteší nič viac, ako chutná a horúca zeleninová polievka. Ak máte záhradku, potom viete, že s vlastnou zeleninou je ešte lepšia. Táto polievka postaví na nohy aj maróda a zaženie bacily a horúčku v priebehu pár minút.
4 PL olivového oleja
2 šálky nasekaného póru
2 PL mletého cesnaku
soľ
2 šálky mrkvy nakrájanej na kolieska
2 šálky zemiakov nakrájaných na kocky
2 šálky zelených fazuľkových strukov
1 kurací bujón alebo poctivý vývar
4 šálky olúpaných paradajok
½ ČL mletého korenia
¼ šálky petržlenovej vňate
1-2 ČL citrónovej šťavy
Olivový olej zohrejte na panvici, pridajte pór a nechajte ho osmažiť. Potom pridajte soľ a mrkvu, zemiaky, fazuľkové struky. Všetko spolu jemne osmažte. Zalejte vodou a pridajte bujón. Nechajte polievku prevrieť a potom pridajte paradajky a korenie. Teplote znížte a varte, kým nebude zelenina mäkká. Na záver pridajte petržlenovú vňať a citrónovú šťavu a podávajte horúce. Prajeme dobrú chuť!
Lucia M.