Ak ste milovníci ľahkých jedál, potom je recept určený presne pre vás. Tieto lievance sú zdravšie, ako tie sladké a chutia dokonale. Zemiakovo-tekvicové, alebo ak chcete aj cuketové, cesto vám v ústach vyčarí hotovú melódiu chutí. Vyskúšajte tento jednoduchý recept a zamiluje si ho celá vaša rodina. A rýchla večera je na stole!
2 menšie tekvice (alebo cukety)
2 vajcia
500 g zemiakov
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
soľ a korenie podľa chuti
120-150 g polohrubej múky
Tekvice, alebo cukety ošúpte a odstráňte jadierka. Potom ich nastrúhajte na hrubom strúhadle, jemne posoľte a nechajte odstáť. Po niekoľkých minútach z tekvíc zlejte prebytočnú vodu.
Medzitým si nastrúhajte zemiaky, ak sú mladé, pokojne aj so šupkou, na jemnom strúhadle. Takisto z nich vyžmýkajte prebytočnú šťavu. Cibuľu pokrájajte na drobno, pretlačte cesnak. Nezabudnite zemiaky osoliť a okoreniť a pridajte cuketu. Všetko dobre zamiešajte a potom do zmesi pridajte vajcia a múku. Všetko spolu dobre premiešajte.
Na panvici si nechajte rozohriať olej a pomocou lyžice do nej nakladajte lievance. Osmažte ich na oleji z oboch strán do zlatista a podávajte s čerstvou zeleninou, bylinkovým dresingom, alebo kyslou smotanou. Prajeme dobrú chuť
zdroj: babskeveci.sk (M), sovkusom.ru