Kombinácia nadýchaného a vláčneho korpusu s jemným pudingom doplnená ľahučkou šľahačkou? Už len pri predstave jednotlivých vrstiev tohto zákuska vám budú tiecť slinky. Tieto pudingové rezy sú to pravé orechové pre akúkoľvek návštevu, ktorá vás za tento cukrársky počin bude nosiť na rukách. Nielen že skvele vyzerá, tá chuť je jednoducho fantastická a perfektne vychladený dezert je navyše skvelým spríjemnením horúceho letného dňa. Neváhajte si pripraviť sladkú dobrotu aj vy a chvály sa vám budú len tak hrnúť.
Cesto nadýchané ako pavučinka doplnené jemnou chuťou pudingu a šľahačky je zárukou kvality. Na tento zákusok nedáme dopustiť a ak chcete ohúriť svoju rodinu alebo hostí, určite im pripravte toto sladké pokušenie.
Na cesto:
6 vajec
6 polievkových lyžíc cukru
1 balíček kypriaceho prášku do pečiva
2 polievkové lyžice kakaa
4 polievkové lyžice polohrubej múky
Na krém:
1 balíček vanilkového pudingu
400 ml mlieka
3 polievkové lyžice cukru
250 g masla
200 g práškového cukru
50 g mliečnej čokolády
Na ozdobenie:
200 ml smotany na šľahanie
50 g mliečnej čokolády na postrúhanie
Najprv si pripravíme vajcia a oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vyšľaháme so šiestimi lyžicami cukru. V jednej nádobe spolu zmiešame zvyšné suché ingrediencie – k múke pridáme prášok do pečiva a kakao a všetko dobre premiešame. Túto sypkú zmes postupne pridávame k vyšľahaným žĺtkom a neustále miešame. Na záver si z bielkov ušľaháme sneh, ktorý postupne pridávame k zmesi tak, aby nám nespadol. Takto pripravené cesto pečieme na plechu v rúre, ktorú sme predhriali na 180 stupňov. Pečieme približne 25 minút.
Kým sa nám pečie korpus, prejdeme k príprave pudingového krému. Na začiatku si k zmäknutému maslu pridáme práškový cukor a dobre to spolu vymiešame. Potom si uvaríme práškový puding v mlieku s kryštálovým cukrom. Puding necháme vychladnúť a potom k nemu primiešame maslo. Na záver doň ešte nastrúhame mliečnu čokoládu a všetko dobre premiešame.
Upečenú piškótu rozrežeme na polovicu a na dolný plát korpusu natrieme trochu viac ako polovicu pudingového krému. Túto vrstvu potom zakryjeme druhým plátom piškóty a znova na ňu nanesieme všetok zvyšný puding. Úhľadne ho rovnomerne rozotrieme a potom z dobre vychladenej smotany na šľahanie pomocou mixéra pripravíme šľahačku. Tú nanesieme na zákusok ako poslednú vrstvu. Zákusok ešte ozdobíme strúhanou čokoládou. Zákusok necháme v chladničke stuhnúť a následne nakrájaný podávame. Prajeme vám dobrú chuť!
(Jana L), nosalty.hu