Niektoré produkty, ktoré bežne kupujeme v obchodoch si vieme ľahko vyrobiť aj doma. Príkladom takéhoto receptu je aj horčica. Ak ste skutočným milovníkom, potom určite kupujete viac druhov, pretože do jedál sa vždy hodí buď pikantnejšia, jemnejšia, s chrenom alebo francúzska. Jej využitie je všestranné, pretože ju môžete použiť k šalátom, mäsu, hlavným jedlám ale aj na dochutenie omáčok. Pri tomto recepte je dôležité zaobstarať si naozaj kvalitné mleté horčičné semená. Predávajú sa ako horčičný prášok a zoženiete ich aj na internete.
100 gramov horčičných mletých semien (horčičný prášok)
125 ml vody
1 ČL soli
1 PL medu
1 PL octu
1 PL oleja (olivový, repkový)
Vodu si necháme zovrieť. Pridáme k nej horčičný prášok a vymiešame hustú hmotu. Následne pridávame ďalšie suroviny a za stáleho miešania vypracujeme horčicu. Potom ju uskladníme v sklenenom poháriku a najlepšie v chlade. Podľa chuti môžete do horčice pridávať aj bylinky, koreniny, cesnak, citrónovú šťavu namiesto octu. Dobrú chuť.
Lucia M.