Aké zákusky máte najradšej? Sú to tie tradičné alebo skôr vyhľadávate moderné raw alebo vegánske torty? Asi sa zhodneme na tom, že každého vždy poteší čokoládová torta. Receptov na čokoládové koláče nikdy nie je dosť a tento je jednoduchý, chutný a vyzerá dokonale. Čokoládovo-medový zákusok možno bude pôsobiť náročne, no opak je pravdou. Jedna forma, jedno cesto a samozrejme milovaná čokoláda.
130 gramov polohrubej múky
3 vajíčka
20 gramov kakaa
100 gramov cukru
2 ČL prášku do pečiva
2 PL medu
350 gramov kondenzovaného mlieka
150 gramov masla
50 gramov horkej čokolády
V miske pomocou mixéra vymiešame vajíčka s cukrom do hustej peny. Pridáme med, no počas toho, ako mixujeme na najmenších otáčkach. V inej miske si zmiešame múku, kakao a prášok do pečiva. Suchú zmes po častiach primiešavame k pene tak, aby nám vzniklo vláčne cesto. Plech si vymastíme maslom alebo troškou oleja a cesto vylejeme. Pečieme ho asi 12 minút pri teplote 180 stupňov Celzia. Kým sa nám koláč pečie, pripravíme si krém. Kondenzované mlieko si vymiešame s maslom izbovej teploty do krému. Keď nám cesto trochu vychladne, prekrojíme ho na 4 časti. Pod každú časť natrieme krém a ak nám ostane, môžeme ho natrieť aj na strany. Tortu dáme chladiť aspoň na hodinu do chladničky. Ozdobiť ju môžete čokoládovou polevou alebo stačí, ak na vrchnú vrstvu krému nastrúhate čokoládu. Dobrú chuť.
zdroj titulnej fotky: instagram, Lucia M., sovkusom.ru