Lievance, alebo teda dolky, z jogurtového cesta sú naozaj skvostným úlovkom a tento recept sa zaradil k našim obľúbeným. Krásne nadýchané vďaka prášku do pečiva a jemne sladkasté, najlepšie s marhuľovým lekvárom a ovocím. Jediné negatívum je, že sa po nich strašne rýchlo „zapráši“.
View this post on Instagram
Múku zmiešajte s práškom do pečiva, cukrom a štipkou soli. Pridajte zmes mlieka, jogurtu a vajíčok, ktorú ste zmiešali pomocou metličky. Cesto dôkladne premiešajte, môžete použiť aj mixér na najmenších otáčkach.Potom už len stačí panvicu pokvapkať olejom a z každej strany lievance osmažiť dozlata. Jeden malý trik odo mňa: Ak chcete vedieť, kedy lievance otáčať, počkajte kým popraskajú bublinky v ceste. Na záver pridáme čerstvé ovocie alebo džem. Dobrú chuť.