Je zdravá, pomerne ľahko stráviteľná a pritom účinne prečisťuje črevá a tráviaci trakt. Pekinská kapusta je jednou z najpraktickejších druhov zeleniny, pretože sa z nej dá vykúzliť prakticky čokoľvek a čo sa šalátov týka, tak jej možnosti sú doslova neobmedzené.
450-500g pekinskej kapusty
250g šalátových uhoriek
soľ podľa chuti
30ml olivového oleja
1 ČL citrónovej šťavy
petržlenová vňať podľa chuti
Kapustu nakrájajte na pásiky, uhorku očistite a nakrájajte na polkrúžky. Pridajte nadrobno nakrájaný petržlen, osoľte a polejte olejom a citrónovou šťavou. Dobre premiešajte a nechajte zachladiť. Tento letný svieži šalát vás nenechá horúcimi ani v tých najteplejších letných dňoch a je fantastický aj pri diétach!