Milujete domáce knedličky? Cestovina, ktorá sa dá urobiť a podávať v akejkoľvek podobe a takmer so všetkým na svete, je v každej slovanskej krajine priam národnou záležitosťou. My jeme halušky, iný jedla knedle a ďalší zasa pirohy, či šúľance. Nech už pripravujete akýkoľvek druh knedličiek, prinášame vám univerzálne cesto, ktoré je predsa len v niečom iné.
500 ml bieleho jogurtu
50 g čerstvého droždia
1 vajce
1 PL cukru
Štipka soli
800-900 g polohrubej alebo hladkej múky
Droždie vymiešajte vidličkou na kašu a pridajte cukor. Jogurt si trochu ohrejte v mikrovlnke a pridajte ho k droždiu. Všetko spolu dobre premiešajte. Vajce si vyšľahajte a pridajte ho do jogurtovej zmesi. Na záver pridajte štipku soli a múku a vymieste hladké a elastické cesto. Cesto by malo byť nadýchané a nie udusené, preto mieste pomaly a pri miesení ho nadvihujte. Dobre vymiesené cesto nechajte polhodinu podkysnúť prikryté utierkou a potom modelujte knedličky v takej forme, akú práve chcete. Prajeme veľa šťastia!
zdroj: babskeveci.sk (M), sovkusom.ru