Šťavnatý medový koláč s makom

Loading...
(5 / 5)

Aj vám sa pri predstave maku s medom zbiehajú slinky? Tento jednoduchý koláčik vám chuť rýchlo zaženie a predbehne vaše očakávania. Je rýchly, sladký, mimoriadne chutný a navyše absolútne nadčasový, vhodný pre každú príležitosť.

Budete potrebovať:

1 šálku polohrubej múky

2 PL medu

2 vajcia

470g cukru

500g kyslej smotany

½ ČL sódy bikarbóny

3 PL maku

25g masla

3 PL mlieka

3 ČL kakaa

20g vlašských orechov

Postup prípravy:

Vajcia vyšľahajte s 2/3 šálky cukru, pridajte med, 200g kyslej smotany a sódu bikarbónu. Dobre premiešajte a pridajte múku a mak. Vymiešajte jednoduché cesto a vylejte ho na plech vyložený papierom na pečenie, prípadne vymastený maslom a vysypaný múkou. Pečte pri teplote 180 stupňov asi 40 minút (do zlatista). Cesto nechajte vychladnúť a potom narežte na ľubovoľne veľké kocky.

Zvyšnú smotanu zmiešajte so zvyšným cukrom. Vo vodnom kúpeli si pripravte glazúru so zvyšných surovín, okrem vlašských orechov. Potom ju zmiešajte so sladkou smotanou a v tejto poleve celé kocky namáčajte. Na záver posypte všetko vlašskými orechmi na ozdobu a podávajte. Prajeme dobrú chuť!

zdroj titulnej fotky: publicdomainpictures/vkusno-em, (M)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x