Aj vám sa pri predstave maku s medom zbiehajú slinky? Tento jednoduchý koláčik vám chuť rýchlo zaženie a predbehne vaše očakávania. Je rýchly, sladký, mimoriadne chutný a navyše absolútne nadčasový, vhodný pre každú príležitosť.
1 šálku polohrubej múky
2 PL medu
2 vajcia
470g cukru
500g kyslej smotany
½ ČL sódy bikarbóny
3 PL maku
25g masla
3 PL mlieka
3 ČL kakaa
20g vlašských orechov
Vajcia vyšľahajte s 2/3 šálky cukru, pridajte med, 200g kyslej smotany a sódu bikarbónu. Dobre premiešajte a pridajte múku a mak. Vymiešajte jednoduché cesto a vylejte ho na plech vyložený papierom na pečenie, prípadne vymastený maslom a vysypaný múkou. Pečte pri teplote 180 stupňov asi 40 minút (do zlatista). Cesto nechajte vychladnúť a potom narežte na ľubovoľne veľké kocky.
Zvyšnú smotanu zmiešajte so zvyšným cukrom. Vo vodnom kúpeli si pripravte glazúru so zvyšných surovín, okrem vlašských orechov. Potom ju zmiešajte so sladkou smotanou a v tejto poleve celé kocky namáčajte. Na záver posypte všetko vlašskými orechmi na ozdobu a podávajte. Prajeme dobrú chuť!
zdroj titulnej fotky: publicdomainpictures/vkusno-em, (M)