Jahodová bublanina

Loading...
(1 / 5)

V čase, kedy už väčšina z nás začína túžiť po farebnej jari a kedy o jahodách môže hovoriť iba ak Maruška z rozprávky, máme na takéto jarno-letné osvieženie čoraz väčšiu chuť. Dnes už však nič nie je nemožné a jahody si vieme zaobstarať aj v januári – či už z mrazničky, alebo kupované. Pripravte si tento lahodný nadýchaný koláč a potešte sa aspoň kúskom jari v ústach.

Budete potrebovať:

2 ¼ šálky polohrubej múky

5 vajec

¾ šálky cukru

2 ČL prášku do pečiva

1/3 pohára mlieka

200g masla

500g jahôd

1 balíček vanilkového cukru

práškový cukor na posýpku

Postup prípravy:

V hrnci zahrejte nakrájané maslo, vanilkový cukor a mlieko. Keď sa maslo rozpustí a zmes sa spojí, odstráňte zmes z tepla a nechajte 15-20 minút chladnúť.

Múku preosejte a zmiešajte s práškom do pečiva, jednu lyžicu si odložte bokom.

Vajíčka rozbite a oddeľte žĺtky od bielkov. Bielky vyšľahajte do tuhej peny, postupne pridávajte cukor. Potom pridajte do tuhej sladkej peny postupne jeden po druhom aj žĺtky a neprestávajte šľahať. Keď sú žĺtky zašľahané, do zmesi pomaly prilejte aj maslovo-mliečnu zmes a miešajte vareškou alebo špachtľou. Nakoniec pridajte múku, takisto postupne a za stáleho miešania. Cesto vylejte do pekáča vystlaného papierom na pečenie (rozmery cca 25x30cm)

Jahody posypte odloženou lyžicou múky a nakrájajte ich na polovičky alebo ešte menšie kúsky. Položte ich do cesta a dajte piecť. Pečte pri teplote 180 stupňov asi 55-60 minút. Pred podávaním posypte práškovým cukrom. Prajeme dobrú chuť!

zdroj titulnej fotky: youtube, M

Chutil ti tento recept?

komentárov

x