Šaláty v skle

Loading...
(4 / 5)

Kreativite sa medze nekladú a to sa nespája len s umením ako takým. Umením je aj samotná kuchyňa a preto by sme sa nemali báť viac experimentovať a tešiť sa z toho, aké široké možnosti nám ponúka. Po raňajkách v skle a večeri v skle v podobe ovsených a iných kaší, sme si dnes pre vás pripravili sériu šalátov v skle. Čítajte ďalej!

Caesar šalát s cestovinami

Budete potrebovať:

200g caesar dresingu

250g uvarených cestovín

rímsky šalát podľa chuti

200g grilovaných kuracích pŕs

3 plátky opečenej slaninky

80g parmezánu

sovkusom.ru

Na dno pohára nalejte dresing, naň naukladajte vrstvu cestovín poliatych olivovým olejom, potom nakrájané listy rímskeho šalátu, kuracie mäso a naň slaninku. Vrch zasypte parmezánom. Pred obedom už stačí len potriasť a vychutnávať.

Grécky šalát

Budete potrebovať:

200g gréckeho dresingu alebo kyslej smotany

250g uvarených cestovín

2 uhorky

8 cherry paradajok

80g feta syra

1 vetvička nakrájaného kôpru

sovkusom.ru

Dresing alebo o smotanu nalejte na dno pohára, naň dajte cestoviny, uhorky, paradajky a feta syr a vrch zasypte nadrobno nakrájaným kôprom.

Tuniakový šalát

Budete potrebovať:

200ml talianskeho šalátového dresingu

250g uvarených cestovín

75g nakrájaného baby špenátu

150g tuniaka v olivovom oleji

100g artičok

150g sušených paradajok

8 nasekaných čiernych olív

sovkusom.ru

Na dno pohára nalejte dresing, navrstvite cestoviny a na ne listy baby špenátu a konzervu tuniaka. Potom zmiešajte nakrájané paradajky, olivy a artičoky. Hotovo!

Slaný mandarínkový šalát

Budete potrebovať:

200ml zázvorovo-sezamovej omáčky

200g červenej kapusty

120g uvarených špagiet

100g fazule

2 mandarínky

1 zelenú cibuľku

sovkusom.ru

Na dno pohára dajte vrstvu omáčky, zasypte ju vrstvou nakrájanej červenej kapusty. Pripravte si špagety, uvarte ich v slanej vode, alebo ak máte čerstvé upečte ich pri teplote 180 stupňov asi 5 minút. Na ne dajte vrstvu fazule, mandarínky a nakrájanú zelenú cibuľku.

zdroj titulnej fotky: pxhere, sovkusom.ru (M)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x