Mleté bravčové v kapustnom liste

Loading...
(4.6 / 5)

Čo musí mať tradičný slovenský recept? No predsa kapustu a mäso, ktoré sa dajú pripraviť na rôzne spôsoby. No a práve plnené kapustové listy dodajú počas chladných dní telu vitamíny aj energiu a v kombinácii s chutným mäskom bude tým pravým jedlom práve na tento čas.

Budeme potrebovať:

1 veľká cibuľa

60 gramov bravčovej masti

1 kg kyslej kapusty

100 gramov paradajkového pretlaku

soľ

1 hlávka bielej kapusty

trochu múky

mletá červená paprika

200 gramov kyslej smotany

Na plnku:

500 gramov mletého bravčového mäsa

soľ

2 vajíčka

100 gramov ryže

korenie

1 malá cibuľa

Postup:

Nadrobno pokrájanú cibuľku si speníme na masti do sklovita, pridáme nakrájanú kyslú kapustu, pretlak, osolíme, podlejeme pol litrom vody. Keď kapusta zovrie, pridáme k nej naplnené kapustové listy, prykryjeme a pomaly dusíme. Plnené kapustové listy si pripravíme tak, že kapustu obaríme vriacou vodou aby listy zmäkli, potom ich rozoberieme a naplníme mäsovou plnkou a previažeme niťou ak je treba. Kapustu ešte môžeme zapražiť zápražkou, pridáme aj mletú červenú papriku a na záver kyslú smotanu.

Mäsovú plnku si pripravíme tak, že mäso najskôr osolíme, pridáme vajíčka a umytú ryžu. trošku okoreníme a do zmesi pridáme aj nadrobno nakrájanú cibuľku. Dobrú chuť.

zdroj titulnej fotky: pixabay, Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x