Studené večere sa pripravujú rýchlo a takmer bez práce. Ak si na večeru zvyknete dopriať ľahký šalát, prípadne nejakú miešanú zeleninu, určite nepohrdnete skvelou majonézou, ktorá vás navyše nebude stáť veľa peňazí. Podávajte ju pokojne aj k hlavnému jedlu alebo do sendvičov. Pripravíme ju ľahko, z toho, čo máme doma.
100 ml vody
50 ml octu
2 žĺtky
soľ podľa chuti
2 ČL múky
50 ml oleja
V uzatvárateľnom hrnčeku si roztrepeme vodu s octom, soľou, žĺtkami a múkou. Môžeme ich pokojne aj rozšľahať mixérom v miske. Hmotu nalejeme do misky a nad parou dobre miešame, až kým nezhustne. Na záver pridávame pomaly olej a ešte teplú majonézu môžeme podávať na šaláte. V chladničke vám vydrží aj týždeň, takže si lahodnú majonézu môžete dopriať kedykoľvek. Dobrú chuť.
zdroj titulnej fotky: pixabay, Lucia M.