Receptov na fantastické ale najmä rýchle a jednoduché zákusky nie je nikdy dosť a nasledujúcemu určite neodoláte. Spojenie jemnej a zároveň nadýchanej piškóty s lahodným pudingom v dvoch príchutiach je zaručeným úspechom. Navyše, vďaka jamkám v piškóte vyzerá zákusok zaujímavo a vy sa môžete vyhrať aj s kombinovaním farebných vrstiev, či pridaním rôzneho ovocia. Dobrota, ktorú môžete obmieňať na množstvo spôsobov je vďačnou sladkosťou, ktorú by ste rozhodne mali zaradiť k obľúbeným receptom.
Tento fantastický zákusok budete hneď po prvom ochutnaní pripravovať veľmi často. Skvelá maškrta, ktorá sa vďaka svojmu vábnemu vzhľadu skvele hodí pre hostí a chutí azda každému. Podľa nasledujúceho receptu si ju pripravíte rýchlo a jednoducho, zo surovín, ktoré máte bežne doma.
Na cesto
6 vajec
6 polievkových lyžíc cukru
6 polievkových lyžíc polohrubej múky
4 polievkové lyžice kakaa
4 polievkové lyžice čokoládového prášku (granko)
1 prášok do pečiva
1 vanilkový cukor
150 ml oleja
150 ml mlieka
Na svetlý krém
2 vanilkové pudingy
900 ml mlieka
6 polievkových lyžíc cukru
150 g masla
Na tmavý krém
2 čokoládové pudingy
800 ml mlieka
6 polievkových lyžíc cukru
100 g masla
Najprv si pripravíme základ pre korpus. Oddelíme si do misy bielky od žĺtkov a následne k žĺtkom pridáme vanilkový i kryštálový cukor. Vezmite mixér a začnite túto zmes šľahať, až pokiaľ nevznikne svetlejšia spenená hmota. Potom pridajte olej a za stáleho šľahania postupne prisypávajte múku a následne kakao i čokoládový prášok. Pridajte ešte prášok do pečiva a pomocou mixéra vymiešajte hladkú homogénnu zmes.
Z bielkov si vyšľaháme sneh, ktorý je nadýchaný a drží tvar. Následne sneh postupne po menších množstvách primiešame k zmesi zo žĺtkov a vytvoríme tak cesto na korpus.
Pripravíme si plech, ktorý vymastíme maslom a vysypeme múkou. Na plech následne vylejeme zmes na cesto a necháme piecť v rúre vyhriatej na 180 stupňov na približne 25 minút. Po dopečení korpus skontrolujeme zapichnutím špajdle, na ktorú by sa nemalo lepiť cesto.
Upečený korpus vyberieme a pomocou lyžice urobíme do ešte teplého korpusu jamky v pravidelných rozostupoch.
Následne si pripravíme svetlý puding klasickým postupom podľa návodu na obale. Keď začne puding hustnúť, pridáme k nemu maslo nakrájané na kocky a ďalej miešame. Takto pripravený puding s maslom ešte teplý vylejeme na pripravený korpus a pomocou lyžice ho uhladíme tak, aby sa puding dostal do jamiek.
Rovnakým spôsobom si pripravíme i tmavý puding a po primiešaní masla a zahustení ho tak isto vylejeme na svetlý puding. Ak je to potrebné, zarovnáme ho a celý zákusok dáme stuhnúť do chladničky.
Posypať ho môžeme kúskami čokolády a následne nakrájame na kúsky a podávame.
Prajeme vám dobrú chuť!
(Jana L), recipeci.com