Vedeli ste, že najčastejšie sa v našich mrazničkách nachádza práve kuracina? Nuž a čo s ňou, keď práve nemáme žiadne nápad? Tento jednoduchý a pritom nápaditý recept vás dostane. Plnené kuracie prsia tou najlahodnejšou plnkou, akú ste kedy jedli!
1 kg kuracích pŕs
250 g mascarpone
100 g špenátu
100 g cukety
50 g tvrdého syra
3 strúčiky cesnaku
2 ČL soli
½ ČL mletej červenej papriky
2 ČL provensálskych byliniek
Cuketu si nastrúhajte na jemnom strúhadle, trochu ju posoľte a nechajte ju, aby pustila šťavu .Tú potom rukou vytlačte zo zeleniny von. Postrúhajte si aj tvrdý syr a pretlačte doň cesnak. Zmiešajte ho s cuketou a pridajte mascarpone, čerstvý špenát, a soľ.
Kuracie prsia opláchnite a všetky pozdĺžne prerežte na dve polovice. Do stredu naplňte plnku a navrch mäsa dajte provensálske bylinky a soľ.
Potom mäse spojte špáradlami, aby plnka nevytiekla. Mäso ugrilujte na panvici do zlatista a na miernom ohni, aby sa dobre prepieklo aj zvnútra. Podávajte s čerstvou zeleninou. Prajeme dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (Monika), takprosto.cc