Či už milujete sladké alebo ho nejak extra neobľubujete, tejto famóznej torte zaručene neodoláte. Tento cheesecake je jeden z najlepších, aké ste kedy jedli, navyše úplne pripomína chuť známych čokoládových bonbónov Ferrero Rochcer. Výhodou je, že táto torta je nepečená a pripravenú ju máte skutočne rýchlo. Lahodná a jemná, úplne sa rozplýva na jazyku. Chuť lieskových orechov v spojení s čokoládou je predsa famózna kombinácia. Neváhajte si ju pripraviť ani vy, zaberie vám iba chvíľku.
Vieme, že tradičné recepty starých mám sú na nezaplatenie, no z času na čas treba skúsiť niečo nové. Pokiaľ sa chystáte pripraviť rodine alebo blízkym nejakú sladkú dobrotu, práve cheesecake Ferrero Rocher je tou najlepšou voľbou. Rodina sa bude zalizovať a vy si za tento kulinársky počin vyslúžite množstvo pochvalných rečí. Slinky vám budú tiecť už pri jej príprave a zmizne skôr, než sa nazdáte.
240 g kukuričných lupienkov (cornflakes)
70 g masla
4 polievkové lyžice kakaa
200 g lieskových orieškov
500 g mascarpone (alebo syr Philadelphia)
1,5 pohára + 4 polievkové lyžice smotany na šľahanie
80 g cukru
0,5 čajovej lyžičky vanilkovej arómy (môžete použiť aj vanilkový lusk)
170 g horkej čokolády
8 čokoládových bonbónov Ferrero Rocher
Do mixéra si vysypeme kukuričné lupienky a rozdrvíme ich na hladko. Následne k ním pridáme maslo, ktoré sme nechali predtým roztopiť a zamiešame. Pridáme kakao a znova pustíme mixér, aby sme získali jednoliatu hmotu, ktorá bude slúžiť ako základ namiesto pečeného korpusu.
Túto zmes si následne dáme do formy a poriadne ju utlačíme nie len na dne ale mierne dvihneme i po okrajoch. Takto pripravený základ pre cheesecake vložíme do chladničky aspoň na 20 minút.
Lieskové orechy umiestnime na malú chvíľu do rúry aby sa mierne zapiekli. Po vybratí ich ešte teplé dáme do mixéra a rozdrvíme ich na čo najjemnejšiu hmotu. Do mixéra k nim prilejeme polovicu smotany na šľahanie a znova zmixujeme. Na záver do nádoby pridáme ešte mascarpone, vanilkovú arómu a cukor a znovu zapneme mixér. Vznikne nám jednoliata hmota, ktorá tvorí krém.
Základ z kukuričných lupienkov vyberieme z chladničky a vylejeme naň krém z lieskových orechov a mascarpone. Krém pekne zarovnáme, môžeme aj potriasť formou, aby lepšie „sadol“.
Do misky si dáme horkú čokoládu rozdrobenú na menšie kúsky a prilejeme k nej zvyšok smotany na šľahanie. Dáme v niekoľkých intervaloch do mikrovlnky (len na pár sekúnd) a zakaždým premiešame, až kým sa čokoláda nerozpustí. Môžeme zahriať aj na sporáku. Čokoládovú polevu následne vylejeme na krém z lieskových orechov a úhľadne ju zarovnáme.
Tortu na koniec ozdobíme čokoládovými bonbónmi po okrajoch. Ak máte zvyšné lieskové orechy, môžete ich rozdrviť na väčšie kúsky a posypať nimi tortu. Tú potom umiestnime do chladničky aspoň na hodinu, aby zatuhla.
Celý postup si pre lepšie znázornenie môžete pozrieť i vo forme videa.
Po vychladnutí môžeme cheesecake servírovať. Dobrú chuť!
(Jana L), tastemade.com