Fantastická jednohubka, ktorá je aj zdravá aj chutne chrumkavá? Neklamme si, do chrumkava upečené a vyprážané jedlá milujeme všetci. Aj takéto jedlo sa dá spraviť na zdravý spôsob a to napríklad tak, že si namiesto zemiačikov, alebo mäsa urobíte zeleninu. Dnes to bude obaľovaná chrumkavá a voňavá cuketka!
1 väčšiu cuketu
250 g kyslej smotany
1 PL horčice
1 cibuľu
2 ČL octu
2 ČL medu
strúhanku
100 g tvrdého syra
soľ a korenie podľa chuti
slnečnicový olej
Cuketu si umyte a odrežte konce, potom ju rozkrojte na dve polovice a z každej z nich nakrájajte podlhovasté pásiky hrubé asi ako váš palec.
Cibuľku si nakrájajte na drobno a dajte ju na panvicu s trochou oleja osmažiť do zlatista. Cibuľu potom prelejte aj s olejom do misky a pridajte k nej aj med, ocot, horčicu a soľ s korením podľa chuti. Všetko spolu zmixujte metličkou alebo ručným mixérom. Potom pridajte kyslú smotanu a vareškou premiešajte, aby sa spojili chute.
V inej miske zmiešajte strúhanku od oka, tvrdý syr nastrúhaný na jemno a pridajte aj korenie a trochu soli.
Cuketové pásiky namočte do smotanovej zmesi a z nej do strúhanky. Pásiky ukladajte na plech vyložený papierom na pečenie. Pečte v rozohriatej rúre pri teplote 170 stupňov asi 15-20 minút do zlatista. Podávajte ešte teplé so smotanovým dipom alebo vašou obľúbenou omáčkou. Prajeme dobrú chuť!
(Monika), sovkusom.ru