Premýšľate nad niečím novým, čo by ste najbližšie pripravili na obed? Ak ste milovníci pikantnejších jedál, budete sa vám bravčové na hrášku páčiť. Ak doň pikantné nepridáte, budú ho milovať okrem vás aj vaše ratolesti.
4 dl slnečnicového oleja
4 ml vody
2 stredne veľké cibule
600 g bravčového mäsa
5 strúčikov cesnaku
korenie a čili podľa chuti
soľ podľa chuti
rasca podľa chuti
majoránka podľa chuti
250 g hrášku (môže byť aj mrazený)
1 kg zemiakov
Do hrnca si dajte trochu oleja a nechajte v ňom osmažiť cibuľu nakrájanú na kolieska. Ešte predtým si pripravte mäso. Nakrájajte si ho na tenšie pásiky a pridajte ho k cibuli. Zasypte zmes trochou rasce a nechajte mäso osmažiť. K mäsu pridajte vodu, posoľte a okoreňte a pretlačte cesnak.. Mäso zakryte a nechajte dusiť približne 15 minút. Približne po 5-7 minútach dusenia, pridajte do hrnca hrášok. Nepridávajte ho skôr, pretože by sa vplyvom vysokej teploty mohol rozvariť. Hrniec zakryte a duste. Pred odstavením z ohňa pridajte majoránku.
Zemiaky si nakrájajte na hranolky. Olej vylejte do hrnca a nechajte ho dobre rozohriať. Po menších množstvách vkladajte do horúceho oleja domáce hranolky a keď sú zlatisté, vyberte ich a dajte na obrúsok, aby ste odstránili prebytočný tuk.
Všetko spolu na záver zmiešajte a vychutnajte si lahodné jedlo aspoň vo dvojici. Prajeme dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (Monika), nosalty.hu