Malinovo-kokosový zákusok

Loading...
(4 / 5)

K horúcim letným dňom jednoducho patrí osvieženie v akejkoľvek podobe. Mnohí si radi doprajú schladenie na kúpalisku, či v jazere, iným zas padne vhod studený miešaný drink alebo limonáda. Tí z nás, ktorí nepohrdnú dobrým dezertom si isto zvolia dobre vychladený a osviežujúci zákusok. Malinovo-kokosová dobrota je výbornou voľbou, najmä keď vám príliš nevoňajú margarínové a presladené koláče i zákusky. Na tomto skvelom malinovom potešení si pochutnajú aj najmenší a zákusok z plechu zmizne skutočne bleskovo.

Jemný korpus, na ktorom je jogurtový krém plný šťavnatých malín a voňavého kokosu. Zákusok ľahší ako obláčik je favoritom medzi dezertmi a prvé priečky zaujme u detí i dospelých. Pripravte si ho podľa nasledujúceho receptu a spríjemnite si letné dni aj takýmto spôsobom.

Budeme potrebovať:

Na cesto:

3 vajcia

80 g cukru

40 g pšeničnej celozrnej múky

1 čajová lyžička prášku do pečiva

60 g strúhaného kokosu

1 polievková lyžica kakaa

Na krém:

300 g malín

400 g bieleho jogurtu

60 g práškového cukru

40 g strúhaného kokosu

200 ml smotany na šľahanie

1 balenie stužovača šľahačky

10 g želatíny

Postup:

Ako prvé si pripravíme kokosový korpus. V mise si zmiešame tri vajcia s cukrom, z ktorých vyšľaháme hustú penu.

V ďalšej mise si zmiešame suché ingrediencie. K múke prisypeme prášok do pečiva a kakao a všetko dobre premiešame. Následne postupne primiešavame k pene z vyšľahaných vajec. Múku pridávame v menších množstvách a zakaždým premiešame. Do vzniknutej zmesi na záver prisypeme strúhaný kokos a znova premiešame.

Pripravíme si plech (v tomto prípade je použitý plech s rozmermi 20 x 30 cm), ktorý si vymastíme maslom. Cesto pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov 15 až 20 minút.

Kým sa nám pečie korpus, pripravíme si jogurtový krém. V mise si zmiešame jogurt, maliny, strúhaný kokos a práškový cukor a všetko šľaháme mixérom na najnižších otáčkach tak, aby sme úplne „nerozbili“ maliny. Potom si vyšľaháme poriadne vychladenú smotanu na šľahanie, ku ktorej pridáme stužovač. Vzniknutú šľahačku postupne primiešavame k jogurtovému krému tak, aby nám šľahačka „nespadla“.

Potom si rozmiešame želatínu v malom množstve vody (podľa návodu) a necháme chvíľu postáť. Potom želatínu zahrejeme a po rozpustení primiešame k malinovému krému.

Pripravený jogurtovo-malinový krém rozotrieme na upečený korpus a celý zákusok necháme stuhnúť v chladničke minimálne 3 hodiny.

Vrch zákuska po stuhnutí ozobíme čerstvými malinami, čokoládovými hoblinkami alebo rozpustenou čokoládou. Necháme v chladničke ďalšiu pol hodinu a potom krájame na kúsky a podávame.

nosalty.hu

Veríme, že vám malinovo-kokosový zákusok bude chutiť.

zdroj: babskeveci.sk (Jana L), nosalty.hu

 

Chutil ti tento recept?

komentárov

x