Chrumkavé kuracie krídelká v sladkej čili omáčke

Loading...
(0 / 5)

Klasické chrumkavé kuracie krídelka v štipľavej omáčke predstavujú dokonalé jedlo pre ľudí po celom svete. Ich história siaha do mesta Buffalo, po ktorom nesú aj pomenovanie. Majú praskajúcu karamelovú kôrku, šťavnaté mäsko a veľmi jednoducho sa pripravujú. Tomuto nemôže odolať naozaj nikto.

Budete potrebovať:

2 litre slnečnicového oleja – krídelká sa v oleji usmažia

2 kg kuracích krídel

200 g masla

sladká čili omáčka podľa chuti (recept na ňu bude uvedený nižšie)

syrová omáčka podľa chuti

zeleninová omáčka podľa chuti

Postup prípravy:

Omáčky na krídelká si môžete pripraviť doma, alebo použiť hotové, kupované omáčky. Najdôležitejšie je pripraviť kuracie krídelká správne. Pre zachovanie šťavnatosti, mäkkosti a chrumkavej kôrky sa krídla pripravujú v oleji a nie vo vode, alebo v rúre, ako si ľudia často  myslia.

sovkusom.ru

Olej vylejte do hrnca, zohrejte ho na cca 100-110 stupňov a vhoďte doň krídelká. Smažte ich v ňom asi 20 minút a čas od času ich pretočte, aby sa náhodou neprilepili na dno, alebo neprihoreli.

Krídelká po usmažení vyberte a nechajte odkvapkať. Potom olej ohrejte na 200 stupňov a v menších množstvách dávajte krídelká osmažiť do zlatista. Smažte ich asi 10 minút.

sovkusom.ru

Do hrnca si pripravte sladkú čili omáčku, ohrejte ju na horúco a potom vylejte do misy. V nej ponamáčajte krídelká a nechajte ich trochu vychladnúť. Konzumujte ešte teplé so syrovou, alebo omáčkou z koreňovej zeleniny.

sovkusom.ru

 

Pre tých, ktorí si chcú sladkú čili omáčku pripraviť doma a nekupovať ju v obchode, zmiešajte si paradajkový pretlak, cukor, čili a pridajte osmaženú cibuľu. Všetko spolu pomixujte, alebo povarte tak, aby vznikla jednotná konzistencia a omáčka je hotová. Prajeme dobrú chuť!

sovkusom.ru

zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x