Pripravovali ste už niekedy marinádu z cmaru? Ak nie, túto osudovú chybu treba okamžite napraviť. Cmarová marináda, v ktorej kurča pred pečením dobre vykúpete, vám totiž zabezpečí tú najzlatistejšiu a najchrumkavejšiu kožu a zároveň dokonalú šťavnatosť mäsa. Ak kura, alebo kuracie kúsky namarinujete v cmare, môžete ho pokojne ja prepiecť. Ostane stále jemné a plné šťavy.
Marináda z cmaru je vynikajúca aj preto, že ju pripravíte doslova za 2 minúty a kuriatko v nej môžete nechať odpočívať celý deň. Keď večer prídete domov z práce, mäso už len šupnete na pekáč a večera je za pár minút hotová.
1 kurča rozkrájané na časti
2 šálky cmaru
čerstvý kôpor podľa chuti
trochu citrónovej kôry
1 ½ ČL soli
1 ČL korenia
Do veľkej misy si nalejte cmar, pridajte nasekaný čerstvý kôpor a nastrúhajte citrónovú kôru. Nakoniec pridajte soľ a korenie a zmes dobre zamiešajte. Nezabudnite ju ochutnať, aby ste vedeli, či ju ešte nepotrebujete dosoliť. Do misy naložte rozštvrtené kurča, poriadne ho v zmesi poobaľujte. Misu s mäsom zakryte potravinovou fóliou a odložte do chladničky na noc, ideálne na celých 24 hodín.
Pred pečením si predhrejte rúru na 220 stupňov. Kým sa vám bude rúra zohrievať, mäso si z marinády povyberajte a osušte kuchynskými utierkami. Dajte kurča na pekáč a pečte pri vysokej teplote asi 25 minút.
Po upečení bude mať kurča najchrumkavejšiu a najchutnejšiu kožu, akú ste kedy jedli. A keď mäsko rozkrojíte, nebudete veriť, že po tej horúčave v trúbe sa mu zachovala taká dokonalá šťavnatosť. Prajeme veľa šťastia pri príprave!
Pozrite si aj originálne video od autorky receptu.
zdroj: babskeveci.sk (Monika), tiphero.com