Vyprážané mäsko je síce skvelá vec, no jeho príprava je pomerne náročná, špinavá a aj patrične „voňavá“. Ak práve nemáte chuť trápiť sa s prskajúcim olejom, jeho zápachom a aj s celým zašpineným sporákom, vyskúšajte mäso klasicky obaliť a piecť ho v rúre. Uvidíte, aké zdravé a chutné varianty mäsa sa dajú pripraviť bez zbytočnej špiny.
Budete potrebovať:
- ľubovoľný druh mäsa
- soľ
- vajce
- múku
- strúhanku
Postup prípravy:
- Mäso si štandardne nasoľte, obaľte v múke, vajíčku a strúhanke a naukladajte na pekáč vyložený papierom na pečenie a pomastený trochou oleja, aby sa strúhanka na papier nepripiekla.
- Rúru si predhrejte na 210 stupňov a pečte najprv 10-15 minút. Potom teplotu znížte na 180 stupňov a pečte ešte asi 30-40 minút. Počas pečenia môžete mäso obracať, aby sa upiekla zlatistá kôrka z oboch strán. Mäso vyskúšajte vidličkou a podávajte. Prajeme dobrú chuť!
zdroj titulnej fotky: pixabay, Monika