Ak chcete vyskúšať niečo nové a zažiť pritom naozaj lahodnú chuť a mäkkosť mäsa, vyskúšajte upiecť zmrazené bravčové, ideálne však chudšiu časť prasiatka. Tento netradičný postup zaručuje neuveriteľnú krehkosť mäsa, ktoré sa bude v ústach priam rozpadať. Omáčku k nemu si už potom pripravíte zvlášť podľa toho, na čo budete mať chuť. Výsledok? Niečo ako domáca stopercentná šunka!
700g údeného
2 PL soli
1 PL cukru
4 guľky čierneho korenia
1 bobkový list
Zmrazené mäso vložte rovno do rúry vyhriatej na 150 stupňov asi hodinu. Medzitým nechajte v hrnci zovrieť asi liter vody, pridajte soľ, korenie, cukor a bobkový list a nechajte 5 minút prevrieť. Následne vložte mäso z rúry do slaného nálevu a počkajte, kým sa uvarí. V tlakovom hrnci ho nechajte 12 hodín. Varené mäso uchovávajte v chladničke a krájajte na plátky. Prajeme dobrú chuť!
zdroj titulnej fotky: instagram, (M)