Nie každá brokolicová polievka vždy vyjde tak, ako by sme si predstavovali. Ak však máte recept od renomovaného kuchára, výsledok nemôže byť iný, než dobrý. Za všetko môže pár drobností, ktoré by nás možno ani nenapadli. No, napríklad taká ricotta.
1 brokolicu
1 strúčik cesnaku
kúsok zeleru podľa chuti
1-2 vetvičky čerstvej mäty
olivový olej
1 l kuracieho vývaru
ricotta syr
soľ podľa chuti
Cesnak nakrájajte na jemno, alebo pretlačte na rozohriaty olivový olej, k nemu pridajte restovať nakrájaný zeler a potom brokolicu rozdelenú na ružičky. Lístky mäty nakrájajte takisto nadrobno a pridajte k zelenine.
Zalejte vývarom a varte do mäkka. Na záver všetko spolu pomixujte na krém a dochuťte soľou. Pri podávaní ozdobte lyžicou ricotty a niekoľkými lístkami čerstvej mäty. Prajeme dobrú chuť!
zdroj titulnej fotky: flickr, jamieolivier.com (M)