Aj keď tento pokrm už názvom prezrádza, že pôjde o niečo pečené, prekvapí vás svojou delikátnou chuťou a konzistenciou jemnučkou ako obláčik. Nadýchaný dezert, ktorý je plný sviežeho tvarohu dopĺňa sladučká biela čokoláda, ktorá sa k tomuto receptu dokonale hodí. Vyskúšajte si pripraviť túto úžasnú pochúťku podľa nasledujúceho receptu, ktorý si vďaka jeho jednoduchosti a skvelému výsledku zamilujete.
Na prípravu tvarohového koláča je najlepšie použiť hrudkovitý tvaroh a kyslú smotanu s obsahom tuku 15%. Smotanu môžeme nahradiť i plnotučným mliekom. Tvaroh pred použitím dôkladne preosejte cez sito, aby ste dosiahli čo najjemnejšiu sypkú konzistenciu.
250 g tvarohu
2 polievkové lyžice krupice
1 vajce
100 ml mlieka
2 polievkové lyžice cukru
50 g bielej čokolády
Do misy dáme tvaroh, ktorý sme preosiali cez sito a pridáme cukor, plnotučné mlieko alebo kyslú smotanu. Všetko spolu mixujeme a postupne pridávame krupicu. Jej množstvo môžeme mierne regulovať v závislosti od toho, či sme použili mlieko alebo kyslú smotanu. Keď vyšľaháme jednoliatu zmes, pridáme vajce a vymiešame metličkou na šľahanie.
Bielu čokoládu lámeme na malé kúsky. Môžeme si pomôcť dreveným valčekom alebo tĺčikom na mäso (čokoládu umiestnime do vrecúška), ktorým čokoládu „roztlčieme“. Následne ju pridáme k tvarohovej zmesi a dobre zamiešame.
Pripravíme si formu na pečenie, ktorú dôkladne vymastíme maslom. Pripravenú zmes vylejeme do formy a pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov po dobu 30 až 35 minút.
Po upečení podávame nakrájané na kúsky. Tvarohový koláč sa skvele hodí ku káve. Deťom chutí aj s kakaom alebo čajom.
Prajeme vám dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (Jana L), sovkusom.ru