Veľkou výhodou kuraciny je to, že je jednoduchá na prípravu a vynikajúca na chuť. Preto býva často na našom stole nielen ako večera, ale aj ako hlavné a najmä chutné jedlo. Pri príprave kuraciny ťažko niečo pokaziť. Jedine, ak by sa vysušila, no aj tomu sa dá ľahko predísť.
Najväčšie lahôdky sa pripravujú z kuracích pŕs. Sú chudé a neobsahujú veľa tuku, sú diétne a zároveň sa s nimi ľahko manipuluje. Netreba ich nijak špeciálne čistiť a dajú sa robiť na tisíc spôsobov. My vám dnes prinášame top 5 najlepších pokrmov z kuracích pŕs , ktoré si môžete pripraviť za pár minút.
Krusta na mäse je fantastická vec, ktorú ocení každý milovník chrumkavých delikates. Aj kuracie prsia sa dajú upiecť tak, aby sa vám doslova rozpadávali v ústach.
600g kuracích pŕs
120g hrubej múky
100g parmezánu
3 vajcia
šťava z polovice citróna
strúhanka
1 PL cesnakového prášku
1 PL citrónovej kôry
1 ČL čierneho korenia
soľ podľa chuti
Postup prípravy:
Ako pripraviť kuracie prsia v kruste si pozrite v kratučkom videu krok za krokom.
Vo veľkom množstve šalátov s kuracím mäsom sa môžete ľahko stratiť, preto je vcelku náročné vybrať si ten najlepší. My vám s tým radi pomôžeme. Klasickou kombináciou kuraciny a ananásu nikdy nič nepokazíte.
1 kus kuracích pŕs
300g šampiňónov
300g konzervovanej kukurice
200g tvrdého syra
300g ananásu z konzervy
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
majonéza podľa chuti
soľ a korenie
Na horúcej panvici si osmažte šampiňóny nakrájané na kocky s cibuľou nakrájanou na drobno. Pridajte soľ. Kuracie prsia si nakrájajte na kocky, zmiešajte ich s konzervou kukurice a pridajte k šampiňónom a cibuli. Osoľte a okoreňte. Poduste asi 10 minút a potom odstavte.
Medzitým si tvrdý syr narežte na kocky, zmiešajte s ananásom nakrájaným na kocky a pretlačte cesnak. Keď mäso vychladne, všetko spolu zmiešajte a pridajte majonézu.
Kombinácia kuraciny a horčičných semiačok? Fantázia! Pozrite sa, ako chutí pečená kuracina s voňavými horčičnými semiačkami a smotanou.
6 kuracích pŕs
200g tvrdého syra
100g parmezánu
160ml mlieka
3 PL masla
2 PL múky
1 ČL cesnakového prášku
soľ a čierne korenie podľa chuti
2 PL horčičných semiačok
Rúru predhrejte na 190 stupňov, kuracie prsia posypte soľou a korením a dajte piecť do zapekacej misy potretej olejom. Zapekaciu misu nezabudnite prikryť alobalom. Mäso nechajte v rúre približne 20 minút.
Medzitým si pripravte omáčku. V hrnci na miernom ohni zmiešajte roztopené maslo a múku a miešajte, kým nebude zmes zlatistá. Odstavte zmes z ohňa a za stáleho miešania pridávajte mlieko. Vráťte zmes na oheň a priveďte ju do varu. Varte asi 5-7 minút. Potom pridajte syr nastrúhaný na jemnom strúhadle, horčičné semiačka, cesnakový prášok, soľ a korenie.
Prsia po 20 minútach vyberte z rúry a zalejte omáčkou. Vráťte ich späť do rúry na ďalších 25 minút a po zapečení podávajte.
Kombinácia baklažánu a kuraciny je podobne nesmrteľná ako kombinácia kačky a pomarančov. Pripravte si tento chutný špíz a budete sa zalizovať až za ušami.
1 kuracie prsia
1 baklažán
50ml sójovej omáčky
1 PL citrónovej šťavy
1 PL medu
2 PL olivového oleja
červená paprika podľa chuti
soľ a korenie podľa chuti
Najprv si pripravte marinádu. Zmiešajte sójovú omáčku, citrónovú šťavu, med, olivový olej, mletú papriku a soľ s korením. Kuracie prsia narežte menšie kúsky hrubé asi 1 cm a veľké asi ako baklažánové kolieska. Mäso dajte do marinády a nechajte hodinku odstáť.
Medzitým si umyte baklažán, pokrájajte ho na krúžky hrubé asi 1 cm, posoľte ho a nechajte odstáť asi 40 minút, aby stiekol z prebytočnej vody.
Na drevené špajdle, alebo špízové ihlice navliekajte striedavo kolieska baklažánu a kúsky mäsa. Keď máte ihlicu plnú, zabaľte ju do alobalu a pečte v rúre pri teplote 200 stupňov asi 35-40 minút. Na grile alebo na uhlí pečte asi 25 minút.
Kuracie nugetky milujú predovšetkým deti. Tento pokrm je však veľmi jednoduché pripraviť aj doma.
500g kuracích rezňov
1 ČL sódy bikarbóny
1 ČL škrobu
trochu šťavy z citróna
3 PL hrubej múky
soľ podľa chuti
Rezne nakrájajte na stredne veľké kocky. V miske zmiešajte sódu, šťavu z citróna, soľ a škrob a všetko dobre zamiešajte. Potom pridajte mäso a opäť dobre premiešajte. Nechajte odstáť približne 15 minút. Potom ešte raz obaľte mäso iba v čistej múke a restujte na panvici do zlatista.
zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru