Kuracie mäso pripravujeme doma takmer všetci. Príprava kuracieho mäsa je veľmi jednoduchá, rýchla a zároveň aj lacná. Receptov na prípravu tohto druhu mäsa je veľa, avšak ak hľadáte recept, ktorý by bol zároveň chutný a zároveň bez zbytočných kalórií či tukov, veľakrát sa stane, že ten správny recept nenájdete. Vyskúšajte tieto vynikajúce kuracie prsia obohatené o skvelú náplň.
Tento recept je veľmi jednoduchý a zvládne ho aj úplný začiatočník. Najlepšie však je, že všetky suroviny, ktoré pre prípravu tohto receptu potrebujete, máte väčšinou vždy doma.
4 kuracie prsia
250g konzervovaných broskýň alebo marhúl
100 – 150g tvrdého syra
2 strúčiky cesnaku
2 – 3 polievkové lyžice kyslej smotany s nízkym obsahom tuku
soľ a čierne korenie podľa chuti
#Kuracie prsia umyte, zbavte všetkých blán a rozrežte pozdĺž na polovicu tak, aby bolo mäso na kúsku spojené. Do mäsa vložte marhulu, alebo broskyňu. Tri polovice budú úplne postačovať. Pridajte soľ a čierne korenie.
#V miske zmiešajte kyslú smotanu s nastrúhaným syrom a prelisovaným cesnakom. Touto zmesou potom dostatočne naplňte mäso, dávajte však pozor na to, aby ste to s náplňou neprehnali – pri pečení vám potom môže zbytočne z mäsa vytekať.
#Mäso potom prepichnite špáradlami aby sa vám pri pečení neotváralo a aby sa náplň s ovocím pekne prepiekli.
#Takto pripravené mäso osoľte a okoreňte, ak chcete môžete ešte posypať parmezánom. Mäso dajte na plech potretý olejom a dajte piecť na 180 stupňov asi 40 minút.
#Po dobe pečenia mäso vyberte a podávajte s uvarenou ryžou alebo zemiakovou kašou. K tomuto pokrmu sa skvele hodí aj rukolový šalát s paradajkami.
Toto jedlo je na prípravu naozaj veľmi jednoduché ale aj veľmi chutné. Určite ho doma vyskúšajte. Prajeme Vám príjemné varenie a dobrú chuť.
zdroj: babskeveci.sk (Marianna), takprosto.cc