Omeleta je u nás veľmi známa ako forma raňajok. Táto výdatná talianska verzia je skôr vhodnejšia ako obed alebo večera. Táto pochúťka so zemiakmi, špenátom a ricottou určite stojí za vyskúšanie.
8 vajíčok
450 g špenátu
200 g špargle
2-3 ks mladej cibule
2 zemiaky
20 g masla
125 g ricotty
Štipka provensálskeho korenia
Soľ a korenie podľa chuti
1 PL olivového oleja
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na plátky. Následne ich mierne osmažíme na masle.
V druhej panvici si na olivovom oleji osmažíme cibuľu ku ktorej pridáme na hrubo nakrájanú špargľu a špenát. Za občasného miešania necháme na ohni približne 3-5 minút.
K zelenine pridáme zemiaky, soľ a korenie.
V miske vymiešame vajíčka s polovicou ricotty a vylejeme na zeleninu. Na vrch pridáme zvyšnú ricottu a soľ a ponecháme na ohni 3 minúty.
Panvicu vložíme do rúry predhriatej na 180°C a necháme piecť ďalších 10-15 minút.
Pred podávaním posypeme provensálskym korením. Dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (Bianka), kitchenmag.ru
Na tento recept budete potrebovať panvicu s odnímateľnou rúčkou, nakoľko sa bude vkladať do rúry.