Frittata so špenátom a ricottou

Loading...
(0 / 5)

Omeleta je u nás veľmi známa ako forma raňajok. Táto výdatná talianska verzia je skôr vhodnejšia ako obed alebo večera. Táto pochúťka so zemiakmi, špenátom a ricottou určite stojí za vyskúšanie.

Budeme potrebovať:

8 vajíčok

450 g špenátu

200 g špargle

2-3 ks mladej cibule

2 zemiaky

20 g masla

125 g ricotty

Štipka provensálskeho korenia

Soľ a korenie podľa chuti

1 PL olivového oleja

Postup:

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na plátky. Následne ich mierne osmažíme na masle.

V druhej panvici si na olivovom oleji osmažíme cibuľu ku ktorej pridáme na hrubo nakrájanú špargľu a špenát. Za občasného miešania necháme na ohni približne 3-5 minút.

K zelenine pridáme zemiaky, soľ a korenie.

V miske vymiešame vajíčka s polovicou ricotty a vylejeme na zeleninu. Na vrch pridáme zvyšnú ricottu a soľ a ponecháme na ohni 3 minúty.

Panvicu vložíme do rúry predhriatej na 180°C a necháme piecť ďalších 10-15 minút.

Pred podávaním posypeme provensálskym korením. Dobrú chuť!

cropped_teaser_10968_a16031fb-5f95-4bc6-99d5-0e5b15f27310
kitchenmag.ru

zdroj: babskeveci.sk (Bianka), kitchenmag.ru

Náš tip

  • Na tento recept budete potrebovať panvicu s odnímateľnou rúčkou, nakoľko sa bude vkladať do rúry.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x