Tradičné mäsové taštičky sú perfektným výberom večere, ale aj slaného koláča. Milujú ich najmä muži, čo vás pri zhliadnutí receptu nijako neprekvapí.
Tento recept má oproti iným receptom jednu obrovskú výhodu. Cesto neostane po odstátí vysušené, ale bude krásne mäkučké a jemné. To všetko vďaka kefíru v ceste. Navyše mäso, ktorým budete taštičky plniť, si môžete zvoliť podľa vlastnej chuti. Tradične sa robia z hovädzieho, no vynikajúce sú aj s kuracinou.
400g polohrubej múky
200ml kefíru, alebo bieleho jogurtu
1 vajíčko
500g mletého hovädzieho mäsa
2 cibule
5-6 PL vody
100ml slnečnicového oleja
soľ a čierne korenie podľa chuti
V miske si pomocou vidličky rozšľahajte vajcia s jogurtom, alebo kefírom do hladka. Pridajte štipku soli a postupne zamiešavajte do zmesi aj múku. Keď bude cesto dostatočné husté, preložte ho na pomúčenú dosku a ešte chvíľu rukami mieste. Cesto dajte do misky, prikryte utierkou, alebo potravinovou fóliou a nechajte ho na teplejšom mieste odpočívať približne 20 minút.
Medzitým si pripravte mäsovú plnku. Do mletého mäsa pridajte nahrubo nakrájanú cibuľu, vodu, soľ a korenie. Poriadne všetko zmiešajte, aby sa spojili chute.
Cesto si rozdeľte na 12 rovnakých dielov a každý z nich vyvaľkajte na primeranú hrúbku (cca 3cm). Na každý diel vyvaľkaného cesta dajte rovnaké množstvo mäsovej zmesi a zabaľte tak, že rožteky cesta spojíte v jednom bode a dobre zlepíte, aby mäso nevypadlo.
Vo fritovacom hrnci si zohrejte olej a keď je už celkom horúci opatrne vkladajte mäsové taštičky. Po vysmažení do zlatista uložte taštičky na servítok, aby nasiakol prebytočný tuk. Podávajte so smotanovým dresingom, alebo s čerstvou zeleninou. Prajeme dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru