Sezóna záhradnej zeleniny ja tu a my sa môžeme začať tešiť na fantastické jedlá pripravené priamo z nej. Príkladom za všetky sú cuketové placky, ktoré nemajú páru. Jednoduchý a jemný pokrm milujú malí aj veľkí a ak viete, ako ich pripraviť chutne a pritom inak, budú si zaručene pýtať dupľu.
Tvaroh a cuketa je ideálna kombinácia chutí, ktorá je navyše extrémne zdravá. Ak ju spojíte do jemného cestíčka, potom nemôže vzniknúť nič iné, len najlepšie placky pod slnkom. A tento turecký recept je perlou medzi drahokamami.
800g cukety
2 cibule
2 vajcia
1 PL prášku do pečiva
250g polohrubej múky
200g hrudkovitého tvarohu
petržlenová vňať podľa chuti
kôpor podľa chuti
soľ podľa chuti
3 strúčiky cesnaku
200g kyslej smotany
olivový olej
Cuketu si nastrúhame na jemno, osolíme a necháme na 20 minút postáť v miske, aby pustila prebytočnú šťavu. Cibuľu, petržlenovú vňať a kôpor si nakrájame na drobno. Vajíčka si dôkladne rozmiešame a tvaroh nastrúhame na hrubšom strúhadle. Múku si zmiešame s práškom do pečiva a cuketu postláčame, aby v nej neostala šťava. Všetko spolu dôkladne zmiešame a vznikne nám hustejšie cesto. Na panvici si necháme rozohriať olej a lyžicou dávkujeme placky. Keď sú placky hotové, v miske si zmiešame smotanu s pretlačeným cesnakom. Na teplé placky podávame studený dip. Prajeme dobrú chuť!
Video návod tu:
zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru