Krémeše sa už dnes pripravujú na mnoho spôsobov a jedným z tých lepších je ich čokoládová variácia. Chutia rovnako a predsa inak. Čokoládové krémeše by ste si rozhodne nemali nechať ujsť, ak aspoň trošku radi maškrtíte. Ich príprava je mimoriadne jednoduchá a aj pomerne rýchla. Ak potrebujete deň vopred pripraviť naozaj chutný zákusok, tento je tou správnou voľbou!
Na cesto
2 PL mlieka
100g salka
300g polohrubej múky
50g kakaa
50g práškového cukru
100g masla
1 vajce
2 PL kyslej smotany
Na krém
4 balíčky pudingu s príchuťou horkej čokolády
250g kryštálového cukru
1,5 l mlieka
100g masla
Na posýpku
práškový cukor a kakao
Múku, kakao a práškový cukor zmiešajte, pridajte maslo izbovej teploty, salko, vajce a kyslú smotanu a vymieste homogénne cesto. To si rozdeľte na tri časti a nechajte ho v potravinovej fólii zachladiť v chladničke zhruba 2 hodiny. Potom každý kus cesta pečte v menšom pekáči na papieri na pečenie. Rúru si vyhrejte na 190-200 stupňov a pečte jednotlivo 15-20 minút. Cesto nechajte celkom vychladnúť.
Krém si pripravte z pudingových práškov, cukru a mlieka. Uvarte hustý krém a keď trochu vychladne, pomaly doň primiešavajte kúsky masla. Krém si rozdeľte na 2 časti. Na prvý plát upečeného cesta naneste prvú časť krému, naň položte druhý plát cesta a naň naneste zvyšok krému. Prikryte ho tretím plátom cesta a dajte do chladničky na noc stuhnúť, aby sa cesto napilo. Pred podávaním vrch koláča ozdobte práškovým cukrom a kakaom. Prajeme dobrú chuť!
zdroj titulnej fotky: flickr, kifoztuk.hu (M)