Karamelový krémeš

(3.5 / 5)

Najlepšie zákusky sú spravidla tie najjemnejšie. A práve taký je pudingovo-smotanový krémeš, ktorý zvládne upiecť každá gazdinka. Je neuveriteľne lahodný a chutí ako obláčik. Nebudete veriť, že je to len koláč.

Budete potrebovať:

Na cesto

5 vajec

2 PL kryštálového cukru

5 PL múky

3 PL kakaa

3 PL slnečnicového oleja

1 balíček prášku do pečiva

Na krém

500 ml mlieka

2 balíčky vanilkového pudingu

5 žĺtkov

4 PL cukru

200 ml šľahačkovej smotany

300 g karamelovej čokolády

Na polevu

300 ml šľahačkovej smotany

100 g horkej čokolády

Postup prípravy:

Žĺtky oddeľte od bielkov, bielky vyšľahajte do tuhej peny. V miske si zmiešajte cukor, žĺtky, olej, múku, kakao a prášok do pečiva. Ručným mixérom vymiešajte do hladka a potom pridajte bielky, ktoré doň zamiešajte už len vareškou. Piškótové cesto vylejte na pekáč vyložený papierom na pečenie a dajte piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov na 20-25 minút. Po upečení cesto vyberte, oddeľte od papiera na pečenie a nechajte vychladnúť.

Kým sa cesto pečie pripravte si krém. V 400 ml mlieka s cukrom si uvarte hustý puding. Zvyšných 100 ml mlieka varte so žĺtkami a s karamelovou čokoládou nasekanou na menšie kúsky. Na záver pridajte žĺtkovo čokoládovú zmes do pudingu a dôkladne premiešajte, alebo vyšľahajte s ručným mixérom, aby sa zmes dobre spojila. Vyšľahajte šľahačkovú smotanu a pridajte k vychladenému pudingovo-žĺtkovému krému. Poriadne premiešajte.

Na záver si v šľahačke roztopte čokoládu a potom ju mierne vyšľahajte.

Mierne vychladený vanilkový krém naneste na cesto a naň dajte čokoládovú polevu. Zákusok dajte zachladiť aspoň na 2 hodinky. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (Monika), nosalty.hu

Chutil ti tento recept?

komentárov

x