Jedinečný zákusok si často predstavujeme ako taký, ktorý nám naservírujú v cukrárni a je upečený rukou absolútneho profesionála. Omyl! Naozaj dokonalý zákusok si môžete pripraviť aj doma a nebude to ani dlho trvať. Tieto fantastické kávové trufflé rezy si obľúbi každý maškrtník.
Na cesto
300g práškového cukru
4 vajcia
6 PL medu
100g horkej čokolády
400g polohrubej múky
1 balíček prášku do pečiva
Na krém
900ml mlieka
3 balíčky tiramisu pudingu
250g masla
250g práškového cukru
1 malú šálku studenej kávy
12 dlhých detských piškót
6-8 čokoládových trufflé
Na polevu
100g horkej čokolády
100g mliečnej čokolády
2 ČL rastlinného oleja
Práškový cukor vymiešajte s vajíčkami, pridajte med. Čokoládu si nasekajte nadrobno alebo nastrúhajte na hrubom strúhadle a zmiešajte ju s práškom do pečiva a múkou. Všetko spolu zmiešajte a zvláštne cesto rozdeľte na dva plechy (25x40cm) vyložené papierom na pečenie. Rukami cesto na papieru utlačte, aby bolo čo najtenšie. Potom ho dajte piecť do rúry vyhriatej na 175 stupňov a pečte dozlatista, asi 15-20 minút. Cesto nechajte vychladnúť a vlažné ho opatrne odstráňte z papiera na pečenie.
Medzitým ako sa cesto pečie, si pripravte krém. Mlieko zmiešajte s pudingom a uvarte hustý krém, ktorý nechajte vychladnúť. V miske si vymiešajte maslo s práškovým cukrom do peny a primiešajte zmes do vlažného pudingu. Keď je krém hotový, rozdeľte ho na dve časti. Na jedno cesto naneste jednu časť krému a naň naukladajte detské piškóty namočené v káve. Potom naneste druhú časť krému. Krém prikryte druhým cestom a zľahka pritlačte. Dajte do chladničky zachladiť a medzitým si pripravte polevu.
Zmiešajte obe čokolády a rozpustite ich spolu s olejom vo vodnom kúpeli. Napoly vychladnutú čokoládu nalejte na vrch koláča a potom poukladajte čokoládové trufflé na ozdobu. Dajte do chladničky stuhnúť a na podávajte. Prajeme dobrú chuť!
zdroj titulnej fotky: pixabay, (M)