Tiramisu rezy

Loading...
(0 / 5)

Jedinečný zákusok si často predstavujeme ako taký, ktorý nám naservírujú v cukrárni a je upečený rukou absolútneho profesionála. Omyl! Naozaj dokonalý zákusok si môžete pripraviť aj doma a nebude to ani dlho trvať. Tieto fantastické kávové trufflé rezy si obľúbi každý maškrtník.

Budete potrebovať:

Na cesto

300g práškového cukru

4 vajcia

6 PL medu

100g horkej čokolády

400g polohrubej múky

1 balíček prášku do pečiva

Na krém

900ml mlieka

3 balíčky tiramisu pudingu

250g masla

250g práškového cukru

1 malú šálku studenej kávy

12 dlhých detských piškót

6-8 čokoládových trufflé

Na polevu

100g horkej čokolády

100g mliečnej čokolády

2 ČL rastlinného oleja

Postup prípravy:

Práškový cukor vymiešajte s vajíčkami, pridajte med. Čokoládu si nasekajte nadrobno alebo nastrúhajte na hrubom strúhadle a zmiešajte ju s práškom do pečiva a múkou. Všetko spolu zmiešajte a zvláštne cesto rozdeľte na dva plechy (25x40cm) vyložené papierom na pečenie. Rukami cesto na papieru utlačte, aby bolo čo najtenšie. Potom ho dajte piecť do rúry vyhriatej na 175 stupňov a pečte dozlatista, asi 15-20 minút. Cesto nechajte vychladnúť a vlažné ho opatrne odstráňte z papiera na pečenie.

Medzitým ako sa cesto pečie, si pripravte krém. Mlieko zmiešajte s pudingom a uvarte hustý krém, ktorý nechajte vychladnúť. V miske si vymiešajte maslo s práškovým cukrom do peny a primiešajte zmes do vlažného pudingu. Keď je krém hotový, rozdeľte ho na dve časti. Na jedno cesto naneste jednu časť krému a naň naukladajte detské piškóty namočené v káve. Potom naneste druhú časť krému. Krém prikryte druhým cestom a zľahka pritlačte. Dajte do chladničky zachladiť a medzitým si pripravte polevu.

Zmiešajte obe čokolády a rozpustite ich spolu s olejom vo vodnom kúpeli. Napoly vychladnutú čokoládu nalejte na vrch koláča a potom poukladajte čokoládové trufflé na ozdobu. Dajte do chladničky stuhnúť a na podávajte. Prajeme dobrú chuť!

zdroj titulnej fotky: pixabay, (M)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x