Domáce guličky z horkej čokolády

Loading...
(0 / 5)

Truffle z obchodu sú väčšinou dosť drahé a ak nenatrafíme na kvalitnejšieho výrobcu, nemusia byť ani veľmi chutné. Ak ste si mysleli, že truffle sú len výsadou čokoládovní, potom sa dobre pozrite na tento recept. Jednoduchšia maškrta sa snáď už ani nedá pripraviť.

Budete potrebovať:

150g tmavej čokolády

8g masla

70g šľahačkovej smotany

50g kakaa

Postup prípravy:

Horkú čokoládu si roztopte vo vodnom kúpeli. Do iného hrnca si dajte maslo a prilejte k nemu šľahačku. Keď zmes začne vrieť, zalejte ňou čokoládu a dobre premiešajte. Získate prvotné čokoládové ganaché. Ganaché dajte na 20 minút do mrazničky. Čokoláda by mala dostať takú konzistenciu, aby sa z nej dali modelovať guľky, no pritom nebola veľmi tuhá.

Medzitým si preosejte do misky kakao. Z mrazničky vyberte ganaché a tvarujte guličky ľubovoľnej veľkosti, ktoré potom poprevracajte v kakau. Výsledné truffle dajte do chladničky, aby ešte zatuhli a potom podávajte. V peknej malej škatuľke sa dokonale hodia ako voňavý a sladký darček vyrobený vo vlastnej čoko-výrobni!

zdroj: babskeveci.sk (M)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x