Každá gazdiná vie pripraviť bravčové mäso na niekoľko spôsobov. Zvyčajne sú to však rezne alebo bravčové kúsky na šťave, keďže často nemáme čas na to, aby sme sa venovali zdĺhavej príprave jedál. Chutný a skvele vyzerajúci obed sa však dá pripraviť aj veľmi rýchlo a vďaka nasledujúcemu receptu si ani nebudete musieť siahnuť hlboko do vrecka. Chutné šťavnaté mäso, ktoré je na povrchu fajnovo chrumkavé je v kombinácii s kyslou uhorkou a roztekajúcim sa syrom skutočným nebíčkom v papuľke. Pripravte rodine plnené bravčové závitky a istotne neoľutujete.
Ak neviete, čo k dnešnému obedu, máme pre vás skvelý tip na rýchle jedlo, ktoré zvládne ľavou zadnou aj začiatočník. Časovo i finančne nenáročné, no chuťovo famózne bravčové rolky si zamilujete už po prvom súste.
500 g bravčového mäsa
2 až 3 zavárané kyslé uhorky
100 až 130 g tvrdého syra (napríklad eidam)
2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
soľ a čierne korenie podľa chuti
Pripravíme si bravčové mäso, ktoré si narežeme na tenké rezne. Jednotlivé plátky nemusia byť veľké, keďže výsledné rolky sú lepšie prepečené, keď sú menšie. Mäso si jemne naklepeme (môžeme použiť potravinársku fóliu alebo igelitové vrecúško) a jemne osolíme a okoreníme. Následne ich potrieme čerstvou šťavou z citróna a necháme ich takto postáť aspoň pol hodinu. Vďaka citrónovej šťave je mäso mäkšie a oveľa šťavnatejšie. Takto môžete marínovať aj kuracie mäso, ktoré sa vďaka šťave z citróna bude priam rozpadávať v ústach.
Kým nechávame mäso postáť, môžeme si pripraviť ďalšie ingrediencie a zapnúť rúru na vyhrievanie. Tvrdý syr si nakrájame na tenké a dlhé kúsky (podobne ako hranolky) a to isté urobíme z kyslou uhorkou, ktorú stačí rozkrájať na 4 pozdĺžne kúsky. Mäso si postupne rozprestrieme a na jeho okraj k sebe uložíme kúsok syra a kúsok uhorky. Mäso potom s touto náplňou klasicky zrolujeme a poistíme pevnou niťou, ktorou ho obviažeme. Ak nemáte vhodnú niť, vystačíte si aj so špáradlami. Všetky prichystané bravčové rolky si potom osmažíme na panvici s trochou rozpáleného oleja. Rolky opečieme zo všetkých strán, pokým nám mäso nechytí zlatisto-hnedú farbu. Potom ich postupne vyberieme a uložíme na plech. Podlejeme výpekom (prípadne môžete pridať vývar) a prikryté alobalom dopečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 15 až 20 minút.
Hotové rolky podávame napríklad s ryžou alebo zemiakmi. Prajeme vám dobrú chuť.
zdroj: Jana, sovkusom.ru