Stáva sa vám, že prichádzate do potravín s vyprázdnenou hlavou a neviete čo kúpiť? Bežte po pita chlieb. Chutnú večeru ocení celá vaša rodina a nebude vás stáť veľa.
Keďže pita chlieb ste kúpili hotový, zaoberať sa budete už len plnkou, ktorá je extrémne jednoduchá. Potom stačí už len zapnúť rúru a dobrota je na svete. Pri príprave plnky sa môžete inšpirovať našim receptom, no využiť môžete aj vlastnú fantáziu a možnosti, ktoré vám ponúka vaša chladnička.
4 ks pita chleba
trochu bulharského korenia
1 paradajku
2 uhorky
700g kuracích pŕs
150g kuracej šunky
150g tvrdého syra
1 vajce
trochu tatárskej omáčky
petržlenovú vňať, alebo čerstvé bylinky
Kuracie prsia si nakrájajte na plátky, osoľte a na panvici ich len tepelne upravte. Medzitým si nakrájajte na malé kocky šunku, syr, paradajky, uhorky, zmiešajte s bylinkami a zalejte tatárskou omáčkou. Dobre premiešajte a keď máte hotové kuracie mäso prihoďte ho k zmesi.
Pita chleby naplňte zmesou a zrolujte. Dajte na pekáč vystlaný papierom na pečenie, prípadne zabaľte rolky do alobalu. Pečte v rúre predhriatej na 180 stupňov približne 15-20 minút. Podávajte s čerstvou zeleninou, alebo hranolčekmi. Prajeme dobrú chuť!
(Monika), sovkusom.ru