Strácate inšpiráciu na nedeľný obed alebo len jednoducho máte chuť na niečo naozaj lahodné a chutné? Omrzelo vás pripravovanie stále rovnakých jedál a chcete vyskúšať niečo nové? Určite si pozrite nasledujúci recept na mäsové karbonátky plnené syrom, veríme, že si na nich skvelo pochutná celá rodina.
500 gramov mletého bravčového mäsa
1 stredne veľká cibuľa
1 vajce
3 PL slnečnicového oleja
2 ČL mletej papriky
soľ (podľa chuti)
korenie (podľa chuti)
2 kopcovité PL hladkej múky
2 PL strúhanky
2 kúsky žemle alebo rohlíka
100 gramov syra
200 gramov kyslej smotany
Cibuľu nakrájanú na kocky si orestujeme na oleji dozlatista. Do druhej misky si natrháme dve žemle alebo rohlíky, ktoré pokvapkáme buď vodou alebo mliekom a necháme „napučať“, zvyšnú tekutinu vylejeme. K pečivu pridáme mleté bravčové mäso, opraženú cibuľu, vajce, múku, papriku, soľ a korenie. Hmotu dobre premiešame a začneme formovať loptičky, ktoré obalíme v strúhanke. Ukladáme ich na olejom vymastený plech.
Loptičky na plechu trochu spľasneme a v strede každej sa snažíme urobiť lyžičkou malú priehlbinku. Pečieme v rúre pri 200 stupňoch 20 minút. Zatiaľ si v miske zmiešame kyslú smotanu so syrom a soľou, podľa chuti. Po 20 minútach pečenia mäsové guľky vyberieme a každú naplníme lyžicou pripravenej náplne. Vložíme späť do rúry, na ďalších 10 minút. Dobrú chuť.
zdroj: babskeveci.sk (Lucia T.), nosalty.hu