Ak sa aj vy práve pozeráte na svoj jedálniček a v duchu s ním konzultujete vytŕčajúce kilá, nezúfajte si. Máme pre vás inšpiráciu, ako pre seba urobiť niečo zdravé a chutné a pritom nepribrať ani kilo. Vaše telo sa vám odvďačí a pochmúrne myšlienky vo vašej hlave si vezmú dovolenku. Možno aj trvalú.
Pripravte si zdravé jedlo s potešením a bez mrzutej tváre, ktorá predpovedá veľké trápenie. Tieto zeleninové lievance sú také dobré, že ich budú milovať ešte aj vaše deti, ktoré zeleninu vzdorovito odmietajú. Idete s nami do toho?
1 cuketu
2 strúčiky cesnaku
2 vajcia
2 PL olivového oleja
1 mrkva
100g polohrubej múky
štipka tymianu, alebo iného aromatického korenia, ktoré máte radi
zelenú cibuľku podľa chuti
Na hrubom strúhadle si nastrúhajte cuketu. Osoľte ju a nechajte na 10 minút stiecť zo šťavy. Potom z nej šťavu dobre vyžmýkajte a preložte do suchej misky. K cukete nastrúhajte mrkvu, pretlačte cesnak a nakrájajte na tenké kolieska zelenú cibuľku. Pridajte múku a vajcia, dochuťte soľou a pridajte tymian. Môže byť sušený aj čerstvý. Všetko poriadne premiešajte a dajte si rozohriať panvicu s olejom.
Na panvici vyformujte polievkovou lyžicou malé tenšie placky a grilujte ich ž každej strany približne 3 minúty. Upečené placky ukladajte na papierový obrúsok, aby vtiahol prebytočný olej.
Podávajte teplé alebo studené, no nezabudnite na čerstvé paradajky a smotanový jogurt, doplnený pretlačeným cesnakom a bylinkami. A nezabudnite, aj chudnutie sa začína v hlave, potom na tanieri a nakoniec v zdravom pohybe. Dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (Monika), superfit.me