Plnky do mäsa nie sú práve snom každej gazdinky. Okrem toho, že ich príprava je niekedy zdĺhavá, odnesie si ju aj naša kuchyňa, ktorá má v tomto prípade ďaleko od čistej. Napriek tomu, vám ručíme za to, že lepšie mäso ste ešte nejedli. Bravčové s hríbikmi a cibuľkou je jednoducho fantázia na tanieri.
Jarné chute si pýtajú malé oživenie, preto by sme na svojich najbližších nemali zabúdať a dopriať im to, čo majú radi. Tieto svieže domáce plnené rezníky budete mať raz dva hotové, ak si poviete, že za to stoja. Vyskúšajte ich len raz a uvidíte, že ich budete pripravovať pravidelne. Aj za cenu špinavej pracovnej dosky.
500g bravčového karé
300g hríbov, alebo šampiňónov
150g tvrdého syra
kôpor
3 zemiaky
1 veľká cibuľa
1 vajce
3 PL polohrubej múky
soľ a korenie od chuti
olej
Hríby alebo šampiňóny si nakrájajte na jemné a dajte smažiť. Do misky si medzitým nakrájajte cibuľu na polovičné prúžky, nasekajte kôpor podľa toho, koľko máte radi a pridajte podusiť k hríbikom. Všetko dobre premiešajte a odstavte, keď budú hríbiky hotové. Plnku do mäsa máte pripravenú.
Karé si nakrájajte na tenšie rezne a dobre vyklepte. Osoľte a okoreňte. Do každého plátku vložte polievkovú lyžicu hríbovej plnky a zabaľte do rolky.
Ošúpte si zemiaky, nastrúhajte ich na jemno. Do inej misky si vyšľahajte vajce s múkou. Každý kus mäsa ponorte do vajca, potom obaľte v zemiakoch a napokon v nastrúhanom syre. Dobre zatlačte a vysmážajte do zlatista. Keď je mäso zlatisté, vložte ho do pekáča a nechajte piecť v rúre pri 180 stupňoch približne 15 minút. Prajeme dobrú chuť!
Sýte plnené mäsko podávame len so zeleninovou prílohou. Perfektný nápad, čo poviete?
zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru