Zemiaky na spôsob carbonara

Loading...
(0 / 5)

Máte radi francúzske zemiaky alebo jedlá tomuto podobné? Potom si pečené zemiaky ala carbonara určite zamilujete. Nie je to síce nič diétne, no ak ste ich ešte neskúšali, kombinácia slaniny, smotany, syra a zemiakov je naozaj úžasná. Stačí ich dať piecť do rúry a o dnešnú večeru máte postarané.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Татьяна Шабалина (@recepty_ot_tatyany) on

Budeme potrebovať:

  • 1 kg zemiakov
  • 150 gramov kuracieho mäsa
  • 1 cibuľa
  • 300 ml kyslej smotany
  • 100 gramov tvrdého syra
  • 1 vajíčko
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 50 gramov slaniny
  • 1 Pl masla

Postup:

  • Zemiaky si ošúpeme a nakrájame na tenšie kolieska. Predvaríme si ich asi 10 minút v osolenej vriacej vode, scedíme a necháme trošku vychladnúť. V miske si zmiešame kyslú smotanu, nastrúhaný syr, vajíčko spolu so soľou a korením.
  • Na masle si opražíme cibuľu spolu s kuracím mäskom a povaríme asi 10 minút. Následne si opražíme aj slaninku. Sklenenú misu si vymastíme a začneme vrstviť. Na spodok dáme zemiaky, potom smotanovú zmes, následne mäso a slaninu a opäť zemiaky.
  • Takto postupujeme až kým poslednou zemiakovou vrstvou nedokončíme celý proces. Zemiaky na vrchu ešte môžeme posypať strúhaným syrom a dáme ich piecť na 15 minút do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Kontrolujeme počas pečenia a podávame napríklad aj s kyslou uhorkou. Dobrú chuť.

Lucia M.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x