Zemiakové špeciality

Loading...
(3 / 5)

Vyhnite sa klasike a pripravte vašim blízkym niečo nové. Sladké koláče nahraďte slanými variantami. Nie len že dobre chutia, ale veľmi dobre aj vyzerajú.

Plnené zemiaky

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ЕДА НА ЗАКАЗ (@kuhnya_grozny) on

Budeme potrebovať:

  • 9 zemiakov
  • 9 vajíčok
  • 600 g mletého mäsa
  • 2 cibule
  • 300 g tvrdého syra
  • soľ na chuť
  • čierne korenie na chuť
  • olej

Postup:

Zemiaky ošúpte a varte v osolenej vode, až pokým nebudú z polovice mäkké. Medzitým si nahrejte panvicu a na oleji smažte cibuľu spolu s mletým mäsom. Uvarené zemiaky nechajte dostatočne vychladnúť a lyžičkou v nich spravte dieru. Do vytvoreného otvoru vložte zmes mletého mäsa a navrch rozbite vajíčko. Vrh posypte soľou, korením a nastrúhaným syrom. Pečte 20-30 minút na 180 stupňov.

Mäsové hniezda

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Оксанка (@richteroxana) on

Budeme potrebovať:

  • 500 g mletého mäsa
  • 6 zemiakov
  • 1 paradajka
  • 100 g tvrdého syra
  • 100 g majonézy
  • cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • olej
  • soľ
  • čierne korenie

Postup:

Zemiaky si ošúpte a 5 z nich nakrájajte na plátky a poukladajte na plech. Posypte soľou, čiernym korením a korením podľa vašej chuti. Na rozohriatej panvici si opražte cibuľu, mleté mäso, nastrúhané zemiaky a vajíčka. Pridajte soľ, korenie a dobre premiešajte. Umyté paradajky si nakrájajte na krúžky. Na plech vytvorte z mäsa ploché kôpky. Na mäso poukladajte paradajky a cibuľu. Pečte 20 minút pri teplote 180 stupňov. V hlbokej miske si zmiešajte majonézu, cesnak a syr. Po upečení naneste hmoty na jednotlivé upečené kôpky a dajte zapiecť na 20 minút. Po 20-tich minútach sú mäsové hniezda hotové!

Zemiakové rúrky

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Гузэль Абдрафигова. (@abdrafigova_guzel) on

Budeme potrebovať:

  • 2 zemiaky
  • olej
  • čierne korenie
  • 1 balenie tortíl
  • 1 lyžica múky
  • soľ
  • 1 vajíčko
  • sezam

Postup:

Umyté zemiaky si nakrájajte na malé kúsky a varte v osolenej vode až kým nebudú úplne mäkké. Po uvarení dajte popučené zemiaky na panvicu a pridajte čierne korenie. Tortily potrite ho olejom. Cesto zľahka posypte múkou a preložte ho na druhú stranu. Každú jednu tortilu naplňte v strede zemiakovou zmesou a zatočte ju. Jednu tortilu môžete rozdeliť na dve polovice. Pripravené tortily poukladajte na plech a posypte sezamom. Pečte na 200 stupňoch až kým nie sú do zlata upečené.

Gabriela, sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x