Zemiakové pagáče od babičky

(4.5 / 5)

Môj priateľ obľubuje skôr slané maškrty ako tie sladké. Vyskúšala som preto už mnoho receptov ale najviac sa ujal práve tento, ktorý mi nedávno zverila moja babička.

Budeme potrebovať:

50 dkg hladkej múky

25 dkg zemiakov

2 dl kyslej smotany

35 g droždia

1 PL masti

1 vajce

1 PL soli

Postup:

Z mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások. Do múky rozmrvíme masť, soľ a uvarené roztlačené zemiaky. Do múčnej zmesi pridáme vajíčko, droždie a smotanu. Masu vypracujeme na cesto, ktoré necháme v teple oddychovať približne hodinu. Takto pripravené cesto rozvaľkáme a vykrajujeme kolieska, ktoré môžeme posypať natrúhaným syrom, alebo potrieť vajíčkom. Pagáče pečieme na 190°C po dobu 25 minút. Dobrú chuť!

nagymamam-burgonyas-pogacsaja
nosalty.hu

zdroj: babskeveci.sk (Bianka), nosalty.hu

Chutil ti tento recept?

komentárov

x