Zelerový šalát s ananásom

(5 / 5)

Svieži, zdravý a pripraviť ho môžete buď s majonézou, kedy je trochu ťažší, alebo bez majonézy, kedy je zase vhodný, ak držíte diétu. Spojenie zeleru a ananásu je kombinácia chutí, ktorá je trochu neobvyklá, no naozaj famózna.

Budeme potrebovať:

150 gramov uvareného zeleru

30 gramov surového zeleru

50 gramov jabĺk

100 gramov ananásu

30 gramov mrkvy

50 gramov majonézy alebo biely jogurt

ocot

citrónová šťava

cukor

soľ a korenie

postrúhaný tvrdý syr

pažítka na ozdobenie

Postup:

Zeler si najskôr uvaríme v osolenej vode, do ktorej sme dali trošku octu. Vychladnutý ho pokrájame na malé kocky. Surový zeler si postrúhame na rajbadle. Na kocky si pokrájame aj jablká a sladký ananás. Mrkvu postrúhame podobne ako zeler. Všetku zeleninu a ovocie si dáme do misky a premiešame s majonézou, prípadne s bielym jogurtom. Dochutíme citrónovou šťavou, prípadne cukrom a soľou a mletým čiernym korením. Na vrch posypeme postrúhaným syrom a nasekanou pažítkou. Dobrú chuť.

zdroj titulnej fotky: pixabay, instagram.com, Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x