Zelerový šalát s ananásom

Loading...
(5 / 5)

Svieži, zdravý a pripraviť ho môžete buď s majonézou, kedy je trochu ťažší, alebo bez majonézy, kedy je zase vhodný, ak držíte diétu. Spojenie zeleru a ananásu je kombinácia chutí, ktorá je trochu neobvyklá, no naozaj famózna.

Budeme potrebovať:

  • 150 gramov uvareného zeleru
  • 30 gramov surového zeleru
  • 50 gramov jabĺk
  • 100 gramov ananásu
  • 30 gramov mrkvy
  • 50 gramov majonézy alebo biely jogurt
  • ocot
  • citrónová šťava
  • cukor
  • soľ a korenie
  • postrúhaný tvrdý syr
  • pažítka na ozdobenie

Postup:

  • Zeler si najskôr uvaríme v osolenej vode, do ktorej sme dali trošku octu. Vychladnutý ho pokrájame na malé kocky. Surový zeler si postrúhame na rajbadle. Na kocky si pokrájame aj jablká a sladký ananás.
  • Mrkvu postrúhame podobne ako zeler. Všetku zeleninu a ovocie si dáme do misky a premiešame s majonézou, prípadne s bielym jogurtom. Dochutíme citrónovou šťavou, prípadne cukrom a soľou a mletým čiernym korením. Na vrch posypeme postrúhaným syrom a nasekanou pažítkou. Dobrú chuť.

zdroj titulnej fotky: pixabay, instagram.com, Lucia M.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x