Svieži, zdravý a pripraviť ho môžete buď s majonézou, kedy je trochu ťažší, alebo bez majonézy, kedy je zase vhodný, ak držíte diétu. Spojenie zeleru a ananásu je kombinácia chutí, ktorá je trochu neobvyklá, no naozaj famózna.
Budeme potrebovať:
- 150 gramov uvareného zeleru
- 30 gramov surového zeleru
- 50 gramov jabĺk
- 100 gramov ananásu
- 30 gramov mrkvy
- 50 gramov majonézy alebo biely jogurt
- ocot
- citrónová šťava
- cukor
- soľ a korenie
- postrúhaný tvrdý syr
- pažítka na ozdobenie
Postup:
- Zeler si najskôr uvaríme v osolenej vode, do ktorej sme dali trošku octu. Vychladnutý ho pokrájame na malé kocky. Surový zeler si postrúhame na rajbadle. Na kocky si pokrájame aj jablká a sladký ananás.
- Mrkvu postrúhame podobne ako zeler. Všetku zeleninu a ovocie si dáme do misky a premiešame s majonézou, prípadne s bielym jogurtom. Dochutíme citrónovou šťavou, prípadne cukrom a soľou a mletým čiernym korením. Na vrch posypeme postrúhaným syrom a nasekanou pažítkou. Dobrú chuť.
zdroj titulnej fotky: pixabay, instagram.com, Lucia M.