Zeleninový šalát s avokádom

Loading...
(5 / 5)

V prípade, že máte chuť na niečo zdravé, chutné a diétne, máme tu pre vás tip na fantastický šalát s avokádom. To dodá zeleninovému jedlu zdravé tuky, vďaka ktorým sa vo vašom tele lepšie vstrebú dôležité vitamíny. Maslová jemná chuť avokáda je perfektne vyvážená kombinácia s čerstvou zeleninou a červenou cibuľkou. Pripravte si tento šalát ako prílohu k jedlu alebo si ho doprajte len tak, ako nízkokalorickú dobrotu na večer.

Šalát je pripravený ozaj bleskovo a nie je s ním žiadna práca. Stačí dochutiť a môžete podávať.

Budeme potrebovať:

3 uhorky

1 červená cibuľka

2 polievkové lyžice olivového oleja

3 paradajky

1 avokádo

1 limetka

1 pohár čerstvej petržlenovej vňate

soľ podľa chuti

čierne korenie podľa chuti

Postup:

Avokádo rozrežeme na polovicu. Následne pomocou noža urobíme zárezy horizontálne i vertiálne do jeho vnútra, čím mäkkú časť predkrájame na malé kocky. Potom pomocou lyžice hladkým ťahom avokádo vydlabeme a vďaka zárezom ho už máme rovno nakrájané. Dáme ho do misy. Paradajky si umyjeme a nakrájame na malé kúsky. Uhorky očistíme od šupy a rozkrojíme pozdĺžne na polovicu. Následne ich nakrájame na polkolieska a dáme spolu s paradajkami ku avokádu do misy. Následne očistíme červenú cibuľu. Do šalátov je lepšia, ako biela, pretože má jemnejšiu chuť a neostáva po nej tak intenzívny zápach. Ošistenú cibuľu si rozrežeme na polovicu a potom nakrájame na čo najtenšie mesiačiky. Rozdrobíme ju rukami do misy k zvyšným ingredienciám, aby sme ju rozbili na tenké polkruhové kúsky. Následne všetky ingrediencie polejeme šťavou z čerstvo odšťavenej limetky. Ak nemáte limetku, vhodný bude aj citrón, no limetka sa k tomuto šalátu hodí najviac. Potom pridáme olivový olej a ochutíme trochou soli a mletého čierneho korenia. Na záver pridáme nakrájanú čerstvú petržlenovú vňať. Ak chcete, môžete ju zmiešať pol na pol s čerstvým koriandrom. Dodá šalátu tiež zaujímavú arómu a chuť. Keď máme pripravené všetky ingrediencie a korenie v mise, jemne všetko zmiešame tak, aby sme suroviny nerozmliaždili. Ide najmä o avokádo, ktoré by malo ostať pekne v celku. Šalát podávame napríklad ku grilovanému či pečenému mäsu, hodí sa ku klobáskam na grilovačku alebo ho môžeme jesť len tak, ako ľahkú večeru.

Ak si chcete pripraviť sýtejšiu verziu, pokojne pridajte cícer (z konzervy) a uvarený kuskus. Zo šaláta sa ihneď stane chutný a sýty obed alebo večera. Prajeme vám dobrú chuť!

Jana, sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x