Zeleninová polievka s domácimi knedličkami

Loading...
(3.8 / 5)

Zdravá zeleninová polievka môže byť ešte chutnejšia, ak ju namiesto klasickej cestoviny vylepšíte domácimi knedličkami. Nemusíte sa babrať so žiadnou pečeňou, stačí trochu syra a excelentný doplnok k polievke je na svete!

Na zeleninovú polievku budete potrebovať:

2,5l kuracieho vývaru

1 papriku

1 mrkvu

1 cibuľu

5 zemiakov

100g tvrdého syra

1 vajce

100g hladkej alebo polohrubej múky

petržlenovú vňať podľa chuti

soľ a korenie podľa chuti

70g masla

4 PL slnečnicového oleja

Postup prípravy:

Syr postrúhajte na jemnom strúhadle, pridajte zmäknuté maslo, vajce, múku a štipku soli. Do cesta môžete pridať aj trochu nakrájanej petržlenovej vňate. Vymiešajte cestíčko a dajte ho na 30 minút do chladničky odstáť. Medzitým si na oleji osmažte na drobno nakrájanú cibuľu do zlatista, pridajte na hrubšom strúhadle nastrúhanú mrkvu a opekajte spolu s cibuľou asi 5 minút. Potom pridajte na kocky nakrájanú papriku, dochuťte zmes korením a soľou a odstráňte z tepla. Všetko dajte do kuracieho vývaru a priveďte do varu. Potom plameň stíšte a varte ešte asi 15 minút. Medzitým si zo syrového cesta ušúľajte guľky, alebo knedličky. Keď budú hotové, všetky naraz ich ponorte do vriacej polievky. Povarte 10-15 minút – podľa veľkosti vašich knedličiek – a polievku na záver len dochuťte, ak je treba. Podávajte posypané čerstvým petržlenom. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: sovkusom.ru (M)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x