Zdravá zeleninová polievka môže byť ešte chutnejšia, ak ju namiesto klasickej cestoviny vylepšíte domácimi knedličkami. Nemusíte sa babrať so žiadnou pečeňou, stačí trochu syra a excelentný doplnok k polievke je na svete!
2,5l kuracieho vývaru
1 papriku
1 mrkvu
1 cibuľu
5 zemiakov
100g tvrdého syra
1 vajce
100g hladkej alebo polohrubej múky
petržlenovú vňať podľa chuti
soľ a korenie podľa chuti
70g masla
4 PL slnečnicového oleja
Syr postrúhajte na jemnom strúhadle, pridajte zmäknuté maslo, vajce, múku a štipku soli. Do cesta môžete pridať aj trochu nakrájanej petržlenovej vňate. Vymiešajte cestíčko a dajte ho na 30 minút do chladničky odstáť. Medzitým si na oleji osmažte na drobno nakrájanú cibuľu do zlatista, pridajte na hrubšom strúhadle nastrúhanú mrkvu a opekajte spolu s cibuľou asi 5 minút. Potom pridajte na kocky nakrájanú papriku, dochuťte zmes korením a soľou a odstráňte z tepla. Všetko dajte do kuracieho vývaru a priveďte do varu. Potom plameň stíšte a varte ešte asi 15 minút. Medzitým si zo syrového cesta ušúľajte guľky, alebo knedličky. Keď budú hotové, všetky naraz ich ponorte do vriacej polievky. Povarte 10-15 minút – podľa veľkosti vašich knedličiek – a polievku na záver len dochuťte, ak je treba. Podávajte posypané čerstvým petržlenom. Prajeme dobrú chuť!
zdroj: sovkusom.ru (M)