Zdravšie medovníčky zo špaldovej múky

Loading...
(5 / 5)

Vianoce sa blížia a s ním aj plno domácich koláčikov. Ak si tento rok chcete urobiť zdravšie medovníčky, recept sme stihli vyskúšať za vás a výsledok nás ohromne prekvapil. Sú mäkké, majú trochu inú konzistenciu, no výhodou je, že sú bez cukru a vďaka proteínu majú vyšší podiel bielkovín.

Tento recept zrejme nebude pre každého, no kto bežne v kuchyni proteín používa, môže vyskúšať aj túto alternatívu. Na vrch už len bielková poleva, ktorú ale nemusíte ani dávať, pri konzumácii nám nechýbala.

Foto: receptik.interez.sk

Zdravšie medovníčky zo špaldovej múky

Na medovníky budeme potrebovať:

  • 350 gramov hladkej špaldovej múky
  • 1 ČL kypriaceho prášku
  • 130 gramov erythritolu (brezový cukor)
  • 2 ČL perníkového korenia
  • 50 gramov proteínu (ja som použila vanilkový, ktorý je dosť sladký)
  • 2 PL kakaa
  • 2 PL medu
  • 2 väčšie alebo 3 menšie vajíčka
  • 80 gramov jablkovej výživy (ja som dala mix jablko-marhuľa)
  • 40 gramov kokosového oleja (ja som dala maslo)

Postup:

  • V miske si najskôr zmiešame všetky sypké suroviny. Múku s kypriacim práškom, proteínom, perníkovým korením, kakaom a brezovým cukrom. Následne pridávame vajíčka, med, výživu a olej. Vymiešame cesto, ktoré by malo byť lepivé a tuhé. Dáme ho do chladničky minimálne na 2 hodiny, ideálne aj 3.
  • Následne si na pomúčenej doske vypracujeme cesto. Ja som musela pridať ešte trochu múky, pridávajte od oka tak, aby vám vzniklo klasické medovníkové cesto, ktoré sa už nelepí. Povykrajujeme jednotlivé tvary, ja som zvolila väčšie vykrajovátka, aj preto mi vzniklo asi 20-25 perníkov, ak použijete menšie, budete ich mať viac.
  • Jednotlivé medovníky poukladáme na plech s papierom na pečenie a dáme piecť na 170 stupňov. Doba pečenia je 9 minút, záleží aj od hrúbky cesta. Perníky som po dopečení potrela bielkami, ale len zľahka, aby boli lesklé. Ozdobíme, skladujeme v chladničke. Dobrú chuť.

 

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x