Kto by nemiloval tradičné slovenské jedlo halušky? Problém nastáva jedine v prípade, že si strážime postavu a vyhýbame sa múke. Tento recept nás zaujal okamžite, pretože je zdravý, no stále tak trochu tradičný. Vhodný je aj pre celiatikov a aj pre tých, čo si strážia postavu. Do týchto halušiek totiž nejde žiadna múka, no budete sa čudovať. Nahradí ju karfiol.
Na zdravé halušky budeme potrebovať:
- hlavičky karfiolu
- bryndza
- kyslá smotana
- slaninka
- pažítka
- soľ a korenie
Zdravé halušky pripravíme nasledovne:
- Vo vode si uvaríme karfiol. Uvarte ho do polomäkka, aby nebol príliš rozvarený. Radšej ho vždy skontrolujte a ochutnajte. Zlejeme ho z horúcej vody. V miske si rozmiešame bryndzu s kyslou smotanou.
- Karfiol si dochutíme soľou a korením, premiešame s bryndzou. Na vrch dáme opraženú slaninku a posypeme pažítkou. Možno tomuto receptu nebudete od začiatku veriť, no za vyskúšanie to stojí.
- Prirovnali by sme ho k známym fliačkom s kapustou, kde sa kapusta nahrádza kalerábom a toto jedlo taktiež chutí vynikajúco. Kým neskúsite, nebudete vedieť. Dobrú chuť.
Lucia M.