Bábovka je vďačný rodinný koláč, na ktorom nie je veľmi čo pokaziť a dá sa upiecť na mnoho spôsobov. Jedným z nich je aj zdravý recept, kde sa niekoľko iných ingrediencií nahradí kefírom, alebo bielym jogurtom.
Nadýchané pečivo s príjemnou chuťou a najmä zdravou nutričnou hodnotou vás poteší aj keď držíte diétu, ale aj keď chcete vyskúšať niečo nové a chutné.
2 vajcia
2 šálky pšeničnej múky
1 šálka kefíru, alebo bieleho jogurtu
1 šálka cukru
1 balíček prášku do pečiva
1 balíček vanilkového cukru
100g hrozienok
1 PL masla
V hlbokej miske si pomocou ručného mixéra zmiešame vajcia cukor a kefír, alebo jogurt. Do zmesi po častiach prisypeme múku, prášok do pečiva a po vypnutí ručného mixéra primiešame varechou hrozienka. Ak sa vám zdá cesto príliš husté, prilejte viac kefíru, alebo jogurtu. Bábovkovú formu si vytrieme maslom a vysypeme múkou a vylejeme do nej pripravené cesto.
Koláč pečieme približne 30-35 minút pri teplote 180 stupňov. Prajeme dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru